Højeste antal storkepar i Danmark i 30 år

Det ser ud til, at storken har knækket koden. I år er det højeste antal set i Danmark siden 1992.

Storkene gør comeback.

Der er i hvert fald udsigt til otte storkepar i Danmark i år. Det er det højeste antal i 30 år, skriver Storkene.dk.

Storkeekspert Hans Skov er glad for, at han nu er vidne til fremgang, efter den vilde stork officielt blev erklæret uddød som dansk ynglefugl i 2008.


- Havde man spurgt mig for 15 år siden, om jeg troede, at storken ville få et comeback, ville jeg nok have sagt nej. Men det er altså det, vi oplever nu, siger Hans Skov.

For en måned siden kunne TV2 ØSTJYLLAND også fortælle, at Frank Erichsen, der er kendt som 'Bonderøven', var blevet vært for et storkepar på sin bopæl Kastaniegården i Revn på Djursland. Hans Skov har tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND, at han har set parret parre sig. Om der kommer yngel ud af det, ved vi ikke endnu. 

Det er det her storkepar, der landede i Revn på Djursland. Foto: Hans Skov
Det er det her storkepar, der landede i Revn på Djursland. Foto: Hans Skov

Klimaforandringer er årsagen

Ifølge storkeeksperten er årsagen klimaforandringerne. Tidligere skulle storken nemlig til Afrika for at overvintre. Den rejse opgiver flere storke nu, og man ser dem overvintre så langt mod nord som i det sydvestlige Tyskland.

OBS - HOLD DIG PÅ AFSTAND AF STORKENE.
Hvis man gerne vil se storkene i levende live, er det vigtigt, at man holder sig på god afstand. I det konkrete tilfælde med storkeparret i Revn, bør man holde sig på den nærliggende offentlige vej, lyder det fra storkeekspert Hans Skov. Derfra vil man kunne se storkene gennem en kikkert. Det er især i yngletiden, at det er vigtigt at holde sig på god afstand.

Hans Skov forventer da også, at vi vil opleve en eksponentiel vækst i de kommende år. 

- Så længe klimaet er til storkenes fordel, vil der være en stigning i bestanden, siger han. 

Her bor storkene i Danmark i 2022