Her er de østjyske EM-stjerner

To byer tager teten, når det kommer til at opfostre østjyske landsholdsspillere.

I aften kl. 18 spiller Danmark første kamp ved EM i Parken mod Finland.

Ud af de 26 spillere, der er udvalgt til at repræsentere Danmark ved slutrunden, har fire spillere scoret deres første mål og lavet den første glidende tackling på en fodboldbane i Østjylland. 

Mens regionens to største byer Aarhus og Randers ikke har nogle lokale spillere med i den danske trup, så har de til gengæld meget at være stolte af i Horsens og Silkeborg.

Østjyske EM-spillere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De østjyske EM-spillere

Simon Kjær - Lund, Horsens

Landsholdets anfører og fast starter i midterforsvaret, Simon Kjær, startede sin fodboldkarriere som 4-årig i den lille provinsklub Lund IF lidt uden for Horsens.

Siden har han taget karrieren til Tyskland, Tyrkiet, Frankrig, Spanien og ikke mindst Italien, hvor han i dag bor og spiller for legendariske AC Milan.

32-årige Kjær har spillet 107 landskampe for Danmark og var med helt tilbage ved VM i Sydafrika i 2010.

Selvom han har været en international stjerne i mange år, så nyder barndomsklubben Lund IF stadig godt af at have opfostret Simon Kjær. 

Transferreglerne har nemlig sørget for, at klubben i løbet af årene samlet har fået omkring tre millioner kroner i kassen i forbindelse med, at Simon Kjær er blevet købt og solgt i udlandet.

Kasper Dolberg - Voel, Silkeborg

23-årige Kasper Dolberg ligger og kæmper om at blive Danmarks angriber nr. 1 under slutrunden.

Men inden han nåede så langt, tørnede han som helt lille ud for GFG Voel uden for Silkeborg.

Da han var 12 år, kom han ind til Silkeborg IF, hvor han nåede at spille tre Superliga-kampe, inden han som 17-årig blev solgt til hollandske Ajax.

De seneste to år har han spillet i franske Nice, og også i Dolbergs tilfælde har hans tidligere danske klubber gavn af at have haft ham i rækkerne. 

I sommeren 2019 gav han sin hjemby Voel en ny multibane, og samme sommer tjente Silkeborg IF omkring 10 millioner kroner på, at Dolberg blev solgt fra Holland til Frankrig.

Robert Skov - Sejs-Svejbæk, Silkeborg

Sejs-Svejbæk-drengen Robert Skov er desværre ude af Danmarks åbningskamp mod Finland på grund af en skade, han pådrog sig i en testkamp mod Bosnien.

25-årige Skov har ligesom Kasper Dolberg spillet i Silkeborg IF, hvor han i en ung alder begyndte at spille for klubbens førstehold.

Siden blev han solgt til FC København, inden han i sommeren 2019 tog karrieren til tyske Hoffenheim.

Også hans senere videresalg har været en gevinst for Silkeborg IF.

Frederik Rønnow - Stensballe, Horsens

Hvis alt går, som det skal, så skal Frederik Rønnow ikke på banen til sommerens slutrunde. Som førstereserve til målmand Kasper Schmeichel er det begrænset, hvor meget spilletid den tidligere Stensballe IK-spiller får på landsholdet, så kan p.t. kun skrive fem landsholdskampe på cv'et. 

Rønnow startede den professionelle karriere som målmand for AC Horsens, og siden 2018 har han spillet i tyske Eintracht Frankfurt.