Havecentre melder klar til coronasikker påskehandel

Påsken er højsæson for grønne fingre. Flere østjyske havecentre melder klar til påske-rykind og er allierede med både sprit og vagter, der holder styr på kundemængderne.

Der er sæson for at trække i havehandskerne.

På denne solrige langfredag er der nok mange, der vil en tur i haven. Derfor vælger mange østjyske havecentre at holde åbent i påskedagene.

Så hvis det kribler i de grønne fingre, men du mangler lidt til haven, kan du roligt tage på påskeudflugt i havecentret. 

Ser fornuftigt ud

TV2 ØSTJYLLAND har stukket en finger i jorden hos flere østjyske centre, og meldingen er enslydende: Det ser fornuftigt ud. 

- Vi har masser af plads, så der er ikke nogen problemer, siger Per Ulrich Larsen, som er medejer hos Midtjysk Blomstermarked i Horsens, til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi bliver ikke overrendt. Folk er gode til ikke at storme herud, siger Martin Sørensen, som er centerchef hos Plantorama i Randers, til TV2 ØSTJYLLAND.

Centerchefen hos Plantorama i Randers fortæller, at de har to medarbejdere, som agerer coronavagter og sørger for at spritte af, og at der bliver holdt afstand.

- Vi har et kundemaksimum på 250 personer, og der er vi ikke oppe, som det ser ud nu, siger centerchefen.

Vagter og sprit

Hos Family Garden Odder er der masser af kunder i butikken, men heller ingen fare for, at de overskrider deres maksimale kundekapacitet på 225 ifølge butiksansvarlige Søren Lauridsen.

- Der når vi aldrig op. Ikke engang halvdelen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Benny Kristensen, som er centerchef hos Plantorama i Tilst, fortæller, at de har hyret en vagt til at holde øje med, hvor mange kunder, deres center lukker ind.

- Vi afspritter kontaktflader hver time, så vi forsøger at gøre det så sikkert som muligt, siger Benny Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg tror, kunderne får det til at passe for os og gør det nemt for os, siger Benny Kristensen, som er centerchef hos Plantorama i Tilst.
- Jeg tror, kunderne får det til at passe for os og gør det nemt for os, siger Benny Kristensen, som er centerchef hos Plantorama i Tilst.

Plantorama tilbyder en ’Klik & Hent’-ordning, så du kan bestille varerne hjemmefra. Centerchef Benny Kristensen mener også, det er med til at tage noget af trykket fra centret.

Ingen er blevet afvist eller bedt om at vente udenfor i Plantorama i Tilst denne langfredag. 

- Der sker der nok lidt mere i morgen, siger Bo Espanto, som er vagt hos Plantorama, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Langfredag i Plantorama Tilst forløb i ro og mag. Ifølge vagten ved indgangen, der holdt opsyn med mængden af kunder i centret, var kunderne jævnt fordelt, og der blev sprittet af på overflader en gang i timen.
image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Dagens mest læste