Gratis færger har været en stor succes - for de fleste

Omkring en million passagerer har benyttet sig af de gratis færgebilletter i juli måned.

Som en del af corona-sommerpakken har det en stor del af sommeren været gratis at tage færgen på gåben eller med cyklen under armen. 

Det benyttede omkring en million passagerer sig af i juli måned, viser en ny opgørelse fra Transport- og Boligministeriet.

- Vi er mange, der nu har fået øjnene op for rigtig dejlige pletter i vores skønne land, og måske tager vi også på ferie der næste år, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter: 

- Nu husker vi altså yderområderne og de små øer, som tit har en mere skrøbelig økonomi og er sårbare, især når der rammer kriser og svære situationer.

VIDEO: Tunøboerne er splittede omkring de gratis færgebilletter. 

Blandede miner på Tunø 

Selvom de gratis færgebilletter har betydet, at turisterne er valfartet til øerne, er det dog ikke udelukkende positivt for alle. 

På Kattegat-øen Tunø har en restauratør blandede følelser tilovers for denne del af sommerpakken. 

- Jeg har selvfølgelig kunnet mærke et godt besøg. Især fra dagsgæsterne, siger Tim Grønbech, der har Mejeriet og røgeriet på Tunø. 

Selvom antallet af dagsbesøgende har været højt, er de mange bookede færgebilletter faktisk gået udover den anden del af restauratørens forretning. På grund af corona-restriktioner har færgen nemlig kun sejlet med halv kapacitet - og så har det til tider været svært at få en billet. 

- I og med, at gæsterne, der har booket hos os, ikke har kunnet komme til at booke billetter til færgen, så har jeg altså fået mange aflysninger, siger Tim Grønbech.

Spørger man øens brygmester, er han mere positivt stemt. 

- Jeg synes, det har været en rigtig god ide i forhold til, hvad vi havde kunnet forvente af sæsonen, siger Claus Døssing, brygmester på Tunø. 

Glad tjener på Samsø

På Samsø har tjener Jeppe Deppedue udelukkende positive ord tilovers for de gratis billetter.

- Det har været en helt fantastisk ide, og det har virket og fået mange danskere til at få nogle fede oplevelser på de her øer, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er tjener på den nyåbnede Restaurant Værftet og har hørt gode ord fra øens gæster.  

- Fordi det har været gratis at tage færgen, er mange bare hoppet på cyklen ret spontant og fået en fed oplevelse herovre.

Trafikulykke Grenåvej

Tre tilskadekomne efter lang og voldsom trafikulykke: Bil endte på taget af to andre

Børn i børnehave

Professor: Vi bør kigge på vaccination til små børn

Albert Dyrlund

Youtuberen Albert Dyrlund er død

Rindom

Østjysk OL-håb sønderknust: - Det er helt galt

Christian B

play Undring over spidskandidats exit: Ligger der mere bag?

Lige nu
kuffert, rejse

liveblog COVID-19 live: Flere feriedestinationer farves gule

Dagens mest læste