Godt nyt til Leo og andre modstandere af bookingkrav: Minister åben for dialog

Det har mødt hård kritik blandt barer, værtshuse og fastfoodrestauranter, at der er krav om bordbestilling.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) åbner nu for at kigge på et krav om, at man skal bestille bord 30 minutter før, at man går på restaurant, bar eller værtshus, når de genåbner på onsdag.

Det fortæller han til DR.

- Kan vi finde en anden vej end de 30 minutter til at nå samme mål, der betrygger vores sundhedsmyndigheder og samtidig er mere anvendeligt ude i restaurationsverdenen, så er jeg altid åben for dialog, siger han.

- Men vi skal passe på smitteudviklingen, fordi ingen os ønsker at lukke ned for vores samfund igen, siger Simon Kollerup til DR.

Han fremhæver, at kravet om tidsbestilling er indført efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne for at holde samfundsaktiviteten nede, fordi man valgte at fremrykke genåbningen af restauranter og barer indendørs med 14 dage.

- Det svarer til, at man kører på en vej - der kan der indimellem være et bump på vejen, der gør, at man ikke kører for hurtigt, siger Simon Kollerup til DR.

Kravet om bordbestilling har mødt kritik fra fastfoodrestauranter som McDonald's og Sunset Boulevard, der helt har droppet at have gæster indendørs, så længe det er gældende.

Bookingkrav møder kritik

Det har også mødt kritik fra værtshuse, der ikke er vant til at håndtere bordbestillinger.

Blandt andet har ejeren af Sunes Bodega i Randers, Leo Petersen, ytret sin frustration over reservations-reglerne.

- Det ville hjælpe utrolig meget, hvis ikke man skulle vente 30 minutter med bordbestilling. Når man er tørstig, så er man tørstig. Så venter man jo ikke en halv time på at komme ind, sagde bodega-ejeren mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Regler eller ej, Sunes Bodega i Randers åbner på onsdag.
Regler eller ej, Sunes Bodega i Randers åbner på onsdag.

Også på Sportspubben Målet i Silkeborg mener ejer Henrik "Tømrer" Pedersen, at kravet rammer forbi skiven.

- Det er en streg i regningen, og det bliver svært at få til at fungere på et værtshus. Det virker lidt til, at man ikke ved, hvordan hverdagen er på et værtshus, sagde han søndag.

'Noget fjol'

En række partier i Folketinget har også opfordret Erhvervsministeriet til at sløjfe kravet.

En af de politikere, der har kritiseret reglen, er Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti, som selv var med til at vedtage den. Hun mener dog ikke, at reglen er blevet udmøntet som planlagt.

- Jeg mener simpelthen, at det er noget fjol. Vi har lavet en aftale, der handler om, at vi skal åbne restauranter blandt andet, og så nytter det jo ikke noget, at man i udmøntningen af aftalen laver nogle benspænd, der gør, at der er rigtig mange, der ikke kan komme til at åbne, sagde Mona Juul mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Kravet om tidsbestilling er i første omgang gældende frem til 6. maj. Det er kun gældende, hvis man sidder indendørs.

Ud over at bestille tid skal man også have et gyldigt coronapas. Det er et bevis på, at man enten er vaccineret, har været smittet inden for den seneste halve år eller har en negativ coronatest, der højest er 72 timer gammel. 

Regnvejr Aarhus

Fortsat gråt og vådt - men solen er på vej

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Dagens mest læste