Genåbningen er i gang: Sådan er det gået indtil videre

Her er tre leders bud på, hvordan dagens genåbning indtil videre er gået.

I dag kan barer, restauranter, museer og storcentre igen byde gæster indenfor. 

Mange steder har først åbnet her til formiddag, men der er også nogle enkelte steder, som allerede har længere tids erfaring med de nye regler om coronapas, afstandskrav og tidsbestilling. 

Her får du tre reaktioner på, hvordan genåbningen er gået i det østjyske. 

Ølbaren 'Åben': Folk stod i kø til øl og croissanter klokken 07.00

Et af de steder, som har flere timers erfaring med at være åben igen, er hos ølbaren 'Åben' i Aarhus midtby. Her valgte de nemlig i dagens anledning at slå dørene op til croissanter og øl allerede klokken 07.00.

-  Det er gået rigtig godt, og der har været mange mennesker forbi. Det har faktisk været lidt overvældende, men det er dejligt at se, at folk stadig har mod på at gå ud og drikke øl, siger ejer Phillip Hulgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Klokken 10.30 havde cirka 100 gæster været forbi ølbaren, som på sine to etager kan have cirka 80 gæster siddende indenfor ad gangen, og fra klokken 14.00 er de fuldt bookede resten af dagen og aftenen, fortæller ejeren. 

Phillip Hulgaard, ejer, ÅBEN Aarhus. Foto: ÅBEN Aarhus
Phillip Hulgaard, ejer, ÅBEN Aarhus. Foto: ÅBEN Aarhus

Han lægger dog ikke skjul på, at han gerne så, at kravene til dem var mindre. 

Hvordan har det fungeret med coronapas og de andre nye restriktioner? 

- Det er et hyr. Vi er ikke vant til at have et bookingsystem, så vi har måtte sætte et op i weekenden, og jeg kan godt mærke, at medarbejderne er pressede, for det er mange ting, som de skal på en gang, når de ikke har været på arbejde i 4,5 måned. De kunne godt have forskånet os lidt. Jeg forstår ikke, der skal være så mange krav. Det er et unødvendigt bespænd, siger Phillip Hulgaard. 

Museum Jorn: Folk væltede ind kort efter midnat 

På Museum Jorn i Silkeborg valgte de ligeledes at åbne tidligere end normalt. Faktisk slog de dørene op lige så snart de kunne. Det vil sige allerede klokken 00:01 i nat. 

I løbet af den time, hvor museet havde åbent, var omkring 30 mennesker forbi for at se den nye udstilling - MIRÓ & JORN. 

- Vi havde håbet på, at der ville komme 20-25 forbi, så det er bestemt i den bedre ende. Jeg går ikke selv så tit på museum om natten, så jeg synes, det var flot, at så mange dukkede op, siger museumsdirektøren Jacob Thage til TV2 ØSTJYLLAND. 

Museet slog igen dørene op klokken 10.00 i formiddags. Her gik det dog lidt mere stille for sig. 

- Jeg tror lige, at folk skal vænne sig til at bruge coronapas og bestille billetter på forhånd. De spontane museumsbesøg falder lidt, og så vil folk gerne lige se tiden an, så jeg tror det kommer til at gå langsomt, men vi har en udstilling, som vi selv synes er noget af det bedste, så vi er fortrøstningsfulde, siger museumsdirektøren. 

Og modsat hos ølbaren, så er han faktisk positivt overrasket over, hvor nemme de nye restriktioner, som blandt andet coronapasset, er at håndtere. 

- Vi har været lidt nervøse for, hvordan vi ville kunne håndtere det, men det gik enkelt og nemt. Det er meget nemmere, end man tror, når man først har fundet ud af, hvordan det fungerer. Vi har ikke haft problemer med det, siger han. 

Her kan du se, hvordan det forløb, da museet åbnede efter midnat.

Salling Aarhus: - Det kan i hvert fald betale sig at holde åbent 

I Salling i Aarhus kunne de også igen lukke kunder ind i hele stormagasinet onsdag morgen efter at have holdt lukket i over 4 måneder. 

De første kunder blev lukket ind klokken 09:00. 

- Det er gået rigtig godt med åbningen. Det er ligesom, vi havde håbet på. Rigtig mange er kommet ind her til morgen, og vi har fået mange positive tilkendegivelser på, at de har savnet, at vi åbnede, siger stormagasinchef, Anja Kibsgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Nogle kommer for at se de nye varer, andre for at besøge rooftop, og så er der også mange, som skal have byttet julegaverne. 

Kan det godt betale sig for jer, at holde åbent? 

- Vi har fået mange tilkendegivelser på, at der nok skal komme rigtig mange herind og bruge nogle penge det næste lange stykke tid, så det kan i hvert fald betale sig, siger stormagasinchefen. 

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet får hård kritik - chefjurist fratræder

Skærmbillede 2021-05-05 kl. 14.05.58

play VIDEO: 0. klasse rapper om svære ting - bekymrer sig om alt det i tv

Dagens mest læste