Fritidsklub sender 42 børn til Lalandia: - Det virker totalt underligt

En fritidsklub i Lystrup trodser myndighedernes anbefalinger og har valgt at gennemføre en tur til Lalandia. Det vækker harme hos nogle forældre.

- Vi er rystede over det. Det kommer meget bag på os, at de vælger at gennemføre turen.

Sådan fortæller Pernille Biegel til TV2 ØSTJYLLAND om den mail, hun modtog tirsdag eftermiddag.

I mailen står der, at den fritidsklub, Pernille Biegels datter går i, har valgt at gennemføre den årlige tur til Lalandia.

Mailen kan læses herunder:

 

"Hvilket signal ønsker vi at sende?"

Fritidsklubben Liffens beslutning om at sende 42 børn afsted kommer, på trods af at myndighederne anbefaler, at blandt andet dagtilbud aflyser alle sociale arrangementer.

- Det er rystende, at klubben vælger at gå imod de her anbefalinger, når skolerne ikke engang må tage på lejrtur, siger Pernille Biegel til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

Børnene skal være være i Lalandia i Billund fra fredag til søndag.
Børnene skal være være i Lalandia i Billund fra fredag til søndag. Foto: Google Maps

- Vi vælger at lytte til sundhedsmyndighedernes anbefalinger privat, og nu står vi med en klub, der vælger at tage afsted. Det sender et helt forkert signal til børnene.

I alt drejer det sig om 42 børn fra 5. klasse på Lystrup og Elsted Skole. Børnene skal være afsted fredag til søndag.

”Overhovedet ikke nervøse”

TV2 ØSTJYLLAND har forholdt kritikken for fritidsklubben Liffen.

- Først og fremmest har det været en fælles beslutning mellem os, forældrene og forældrebestyrelsen. Forældrene har haft indtil klokken 12 tirsdag til at beslutte, om de vil have pengene tilbage, men langt størstedelen har valgt at deres barn skal med, fordi de stoler på, vi kan gennemføre turen sikkert, siger daglig leder af Liffen, Henrik Friis, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fralægger I jer ikke bare jeres ansvar og lægger det over på forældrene – når I giver dem muligheden for at få pengene tilbage?”

- jeg synes ikke vi fralægger os ansvaret, og vi har ikke mulighed for at flytte turen ifølge Lalandia. Vi giver forældrene muligheden for at få pengene retur, og så må de selv vælge -  Størstedelen af forældrene ønsker at sende børnene afsted, siger han.

Kan du forstå, at nogle af forældrene føler, I stiller dem i en besværlig situation, når de har måttet forklare deres børn, at de ikke kan holde fødselsdag, men nu godt kan komme i Lalandia med klubben?

- Jeg kan godt se det fra forældrenes perspektiv. Men omvendt så har de været med til at træffe den her beslutning. Vi har haft opbakning fra alle på nær seks forældrepar, afslutter han. 

LIFFEN er et idræts- og aktivitetstilbud til børn i alderen 10-14 år.
LIFFEN er et idræts- og aktivitetstilbud til børn i alderen 10-14 år. Foto: Google Street View

"Min datter er ked af det"

Ifølge Pernille Biegel har hun været i kontakt med flere forældre, der er uforstående over for klubbens beslutning.

Nogle af de forældre, hun har snakket med, har valgt at sende deres børn med på turen, mens andre har meldt afbud på deres børns vegne.

quote Vores datter er rigtig ked af det. Hun har set frem til den her tur meget længe. Men vi har snakket med hende om corona, og hun kan også godt forstå det.

Pernille Biegel, mor

Pernille Biegel tilhører den del, der har valgt at lade sit barn blive hjemme.   

- Vores datter er rigtig ked af det. Hun har set frem til den her tur meget længe. Men vi har snakket med hende om corona, og hun kan også godt forstå det, fortæller hun.

”Føler sig udenfor”

Morens beslutning er truffet , selvom Lalandia og klubben har forsikret forældrene om, at turen bliver tryg og sikker.

-  Vi skal passe på hinanden og på vores børn, og jeg mener ikke, at det er forsvarligt at sende dem afsted. Vi snakker om børn på 10-12 år, og det er jo svært at holde dem adskilt i vandet – de lever meget i nuet, forklarer hun.

Hun fortæller, at hendes datter frygter at ende med at føle sig udenfor socialt, hvis turen bliver til noget.

- Der er ingen grund til at tage afsted nu, så de burde virkelig aflyse turen. Hun er bange for, at hun efter weekenden er helt udenfor socialt, når de andre kommer hjem, siger moren.

For sent

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Lalandia og hørt dem, hvorfor de ikke vil tilbagebetale de udgifter, der har været i forbindelse med turen.

- I øjeblikket er det baseret på anbefalinger, og derfor er det vores afbestillingsbetingelser, der træder i kraft, og her skal man melde afbud senest 14 dage i forvejen, fortæller salgs- og marketingsdirektør i Lalandia, Thomas Bahn Jespersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forsikrer samtidig, at Lalandia tager alle de forholdsregler, de kan, for at gøre turen så sikker som mulig. 

jul Randers Storcenter julen julehandel julemand julemanden

Færre kunder og ensretning af butikker: Hvad betyder de nye restriktioner for din julehandel?

kløvedal

playKløvedals ejendom solgt med klækkelig rabat

Gjerrild Kro

playAflyste julefrokoster sender historisk kro i vinterhi

gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Coronavirus vaccine

liveblog SSI: 50.000 flere test ved udgangen af januar

Politibil

Indbrud endte i vild biljagt