Frisørorganisation: - Det er fuldstændig vanvittigt at køre ud til kunder

En frisør på Djursland kører - helt lovligt - ud til kunder og klipper dem. Men det mener frisørernes fagorganisation er med til at sprede virus.

- Ingen livsbegivenhed er så vigtig lige nu, at ens hår skal være toptunet. Vi kommer alle til at have langt hår og udgroninger, så kontant er udmeldingen fra Connie Mikkelsen.

Hun er formand for Fagorganisationen for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Og reaktionen kommer oven på TV2 ØSTJYLLANDs historie om frisøren Rikke, der – helt lovligt - klipper kunder i deres private hjem, nu hvor hun ikke må holde salonen åben.

Connie Mikkelsen er formand for Fagorganisationen for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Hun mener, at frisørerne bør holde lukket og lade være med at køre ud til kunder.
Connie Mikkelsen er formand for Fagorganisationen for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Hun mener, at frisørerne bør holde lukket og lade være med at køre ud til kunder. Foto: DOFK

- Jeg synes, det er forkert. Jeg synes, man skal stå sammen. Det handler om at mindske smittespredning. Det er ikke for sjov, at Mette Frederiksen siger, man kun må se fem og skal holde sig til sin egen lille boble, siger Connie Mikkelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har ikke hørt om andre, der gør det. Derimod har mange af hendes medlemmer samme holdning, som hun har.

- Jeg har en masse medlemmer, der er forarget og ikke forstår, hvorfor man gør det. Vi arbejder med en virus, vi ikke kan se, høre eller lugte, og hvis du kører rundt til seks kunder, kan du risikere at smitte seks. Det er fuldstændigt vanvittigt.

Tager alle forholdsregler

Historien drejer sig om Rikke Winterskov fra Lime på Djursland, der tilbyder kunder at køre hjem på deres private adresse og klippe deres hår. Hun er ligesom alle andre frisører tvunget til at holde sin salon lukket, og det her er hendes løsning på problemet.

- Hvis min forretning skal overleve, er jeg nødt til at tjene penge. Så sent som i dag har jeg talt med Erhvervsstyrelsen for at være sikker på, at det er lovligt, sagde Rikke Winterskov i mandags til TV2 ØSTJYLLAND.

Men er du ikke nervøs for at sprede corona-smitte?

- Altså jeg tager alle forholdsregler. Jeg bliver testet hver fjerde dag, jeg bruger mundbind og visir og jeg spritter løbende af. Derudover må folk, jeg kommer ud til, ikke have symptomer, siger Rikke Winterskov.

Fuldt lovligt

Ifølge Østjyllands Politi er det fuldt lovligt, hvad Rikke Winterskov gør, da det foregår i folks private hjem.

Alligevel opfordrer formanden for frisørernes fagorganisation deres medlemmer og kunder til at lade være.

- Vi kan komme hurtigere igennem og hurtigere åbne, hvis vi står sammen om det her, siger Connie Mikkelsen.


Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv