Fri bane: Ingen problemer med den østjyske juletrafik

Den 26. december er normalt en hektisk dag på både veje, skinner og færger. Men i år har den været meget stille.

Lange køer, overfyldte tog og proppede færger. Sådan har billedet ofte set ud på 2. juledag, som er en af årets største rejsedage. Men ikke i år. 

Hos færgeselskabet Molslinjen har de ikke de præcise tal endnu, men man forventer, at der har været en stor nedgang i antallet af færgerejsende. 

- Vi lander formentlig på 30-40 procent færre rejsende end normalt 2. juledag, siger PR- og Kommunikationschef hos Molslinjen Jesper Maack til TV2 ØSTJYLLAND.

Men på trods af færre passagerer, er der faktisk indsat flere færger end normalt.

- Vi sejler 30 ture i dag – altså 15 gange frem og tilbage – hvilket er flere afgange end nogen anden jul nogensinde. Det gør vi for at øge trygheden for kunderne, siger han.

Netop den ekstra plads på færgen var godt nyt ifølge en af dagens rejsende fra Jylland til Sjælland.

- Det er sgu dejligt. Der plejer at være stoppet på færgerne, de andre år jeg har været ovre, siger Lillan Thiman fra Vanløse til TV2 ØSTJYLLAND. 

2. juledag var der usædvanligt roligt på perronerne på Aarhus Hovedbanegård.
2. juledag var der usædvanligt roligt på perronerne på Aarhus Hovedbanegård.

Masser af plads på banegården 

Også på Aarhus Hovedbanegård var der lørdag mere stille end normalt. 

- Der er ikke så mange med, synes jeg. Så chancen for, at jeg bliver smittet, eller andre bliver smittet af mig, er lavere, siger Natalie Chotipanang, der skulle med toget til København. 

Og det var ikke blot Natalie Chotipanang, der havde en oplevelse af at færre var med toget. Hos DSB forventer man, at antallet af julepassagerer i år vil være blot en tredjedel af, hvad det har været tidligere år. 

- Det er intet problem at få plads, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Færre på motorvejen 

Vejdirektoratet har endnu ikke lavet en opgørelse over juletrafikken, men på rastepladsen på E45 ved EjerBavnehøj, var meldingen klar lørdag eftermiddag. 

- Trafikken har ikke været værre end en almindelig lørdag, hvor der har været udflugt, siger Jes Top, da TV2 ØSTJYLLANDs reporter møder ham på rastepladsen.  

- Det er bare dejligt, så skal man ikke sidde ret længe herude på motorvejen, siger han.