Fredag morgen byder på enkelte lyspunkter i en grå weekend

Nordøstjylland og dele af Sjælland kan få kig til solen fredag morgen, men ellers ser weekenden grå og våd ud.

Der venter en weekend "uden de vilde udskejelser på vejrfronten", og hvor efterårsvejret fra den seneste uge ventes at hænge ved.

Så klar er meldingen fra Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), fredag morgen.

- Det bliver sådan nogle dage, som kommer til at blive domineret af mange skyer, dis, måske også tåge og perioder med noget regn, siger han om weekendens vejr.

Milde temperaturer for årstiden 

Temperaturmæssigt kommer det meste af landet typisk til at ligge mellem syv og ti grader de næste dage.

- Det er relativt mildt for årstiden, mens så er det vist også det, der er at sige om det, tilføjer Lars Henriksen.

I forhold til fredag så kommer dagen for de fleste til at byde på perioder med regn - især vestpå. Det ventes dog ikke at blive i særlig store mængder.

- Hvis vi lige skal finde et par lyspunkter i alt det grå, så kan den nordøstlige del af Jylland og måske også enkelte steder på Sjælland og Bornholm få lidt glimt til solen først på dagen, siger Lars Henriksen.

Risiko for regn i weekenden 

Også lørdag og søndag er risikoen for regn til stede for de fleste, men det er ikke nødvendigvis alle steder i landet, hvor det garanteret bliver vådt.

Ifølge Lars Henriksen skyldes det grå vejr et højtryk øst for Danmark.

- Det er meget typisk, når vi har den her sydøstenvind. Så skyer det mange gange til. Det har også noget at gøre med, at når solen begynder at stå lavt på himlen, så har den ikke magt til at brage igennem.

- Så det er sådan meget klassisk vejr, vi ser i øjeblikket.

Flere fronter i næste uge 

Ifølge meteorologen skal vi hen engang midt i næste uge, før der vejrmæssigt begynder at ske noget andet, når flere fronter ventes at trække ind over Danmark.

Nattemperaturerne kommer i weekenden til at ligge mellem fire og ni grader.