Fra Odder til Rådhuspladsen, gule flag og en gul kage

Helt undtagelsesvist blev det gule flag hejst på de østjyske strande, selvom vandet var lige til an badedag.

Østjylland kan også være med i fejringen af Jonas Vingegaard. Selvom det meste af fejringen i dag er foregået i København, er Tour de France-triumfen også blevet fejret her.

Blandt andet på de østjyske strande. Her betyder det gule flag normalt fare, og at man skal udvise særlig forsigtighed under badning. Men i dag blev det hejst på strande med Trygfondens kystlivredning og betyder fest og fejring.

quote Det er en lille gestus til ham og de andre danskere i Frankrig fra Trygfonden.

Christian Aagaard Dall, kystlivredder

På Den Permante nord for Aarhus lod livredderne i et kvarter det gule flag veje. 

- Vi flager med gult på grund af Jonas Vingegaards sejr. Det er en lille gestus til ham og de andre danskere i Frankrig fra Trygfonden, siger Christian Aagaard Dall, kystlivredder på Den Permanente.

- På en normal dag har vi jo det rød-gule flag oppe, som måler, at det er en god badedag. Det gule symboliserer normalt, at der er noget, man skal være opmærksom på eksempelvis fralandsvind, siger livredderen. 

På Den Permante kan det gule flag normalt symbolisere, at der eksempelvis er mange brandmænd i vandet, forklarer livredderen Christian Aagaard.
På Den Permante kan det gule flag normalt symbolisere, at der eksempelvis er mange brandmænd i vandet, forklarer livredderen Christian Aagaard.

 Den gule farve symboliserer selvfølgelig den gule farve på Jonas Vindegaards vindertrøje, og på ældrehjemmet Randers Kloster fejrede man også cykelhelten.

Her var bordet dækket med gult, og den hjemmebagte kage, der blev serveret, var pyntet med gul glasur og en cykel.

cykelkage plejehjem


- Det er da dejligt. Det bliver fejret, hver gang det er en dansker, så det er dejligt, siger Bent Andersen, der bor på Randers Kloster.

Ifølge medarbejder på Randers Kloster Lone Hanne Sørensen er det dejligt med noget, som adskiller sig fra hverdagen.

- Beboerne synes jo, at det er dejligt at der sker noget andet, og at der bliver gjort lidr fest ud af sådan en begivenhed, fortæller hun.

Og fra Odder, hvor Jonas Vingegaard trådte i pedalerne i 2015, lige inden han blev professionel, er glæden stor. Her havde cykeltræner Ole Weigelt taget turen til København for at deltage i fejringen.

- Vi har fået en oplevelse for livet. Det er en helt fantastisk dag, siger Ole Weigelt fra Odder Cykelklub.

Han var selv til stede på Rådhuspladsen, da Vingegaard og resten af de danske Tour-ryttere trådte ud på balkonen. 

Tour-vinderen og de øvrige danske ryttere er dagen igennem blevet hyldet på Rådhuspladsen og i Tivoli.