Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Fra mandag til søndag denne uge gennemfører politiet landet over en færdselsindsats mod alle trafikanter for at nedbringe antallet af ulykker i trafikken.

Vi skal kunne færdes sikkert i trafikken. 

Sådan lyder det mandag fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse

I denne uge har politiet derfor ekstra fokus på at skabe sikre veje. Det sker mandag til søndag i en målrettet færdselsindsats landet over under navnet: ”Sikre veje”, hvor der vil der være fokus på alle færdselsarter og alle lovovertrædelser.

- Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, så vi vil ikke acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen. 

Indsats målrettet alle færdselsarter

Ifølge Rigspolitiet udgør bilister hovedparten af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, men også fodgængere, cyklister, motorcyklister og knallertkørere er udsatte trafikanter. 

Derfor er indsatsen målrettet alle færdselsarter. 

- I bund og grund handler det om at ændre adfærd. Det handler om at ændre en trafikkultur, så det at færdes i trafikken bliver en god og tryg oplevelse for alle, og det gælder uanset om man er gående, cyklist, bilist eller hvordan man ellers bevæger sig rundt i trafikken, siger Christian Berthelsen. 

Vil nedbringe antallet af ulykker 

Hver eneste dag hører vi om uheld i trafikken, og det er dem, som indsatsen har til formål at at nedbringe. 

I følge Rigspolitiet er det nemlig uheld, der måske kunne have været undgået, hvis der havde været større opmærksomhed, eller hvis man havde løftet foden en anelse fra speederen, haft overskud til andre i trafikken, udvist empati eller undladt at køre påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer og helt generelt bare havde givet plads til hinanden og fulgt færdselsreglerne. 

Fakta om ulykker i trafikken

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier