Fra Himmelbjerget til Skagen: Nicolai vil vandre for de ordblinde

41-årige Nicolai Mølgaard fra Silkeborg blev kaldt 'dum' for sin ordblindhed, da han var barn. Nu har han fundet sin vej i livet, og vil rette fokus mod ordblinde ved at gå fra Himmelbjerget til Skagen.

41-årige Nicolai Mølgaard vil ud at gå en tur. 

En tur, der går fra Himmelbjerget og gennem det jyske landskab, til han når Skagen. 

- Jeg vil vise, at ordblinde ikke behøver at gå den direkte vej for at nå deres mål, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Der vil være mange bump og udfordringer på vejen, men vi når frem.

Som barn i skole fik Nicolai Mølgaard at vide, at han var dum, og at han skulle sætte sig hen i hjørnet og tegne i stedet for at sidde med de andre i klassen.

For han var ordblind og ingen vidste noget om, hvordan man skulle hjælpe sådan én.

Han oplevede gennem sin opvækst, at han ofte blev enormt udmattet, fordi han brugte så megen energi på at få bogstaverne til at give mening. 

Her fra Himmelbjerget starter Nicolai Mølgaard gåturen den 27. februar.
Her fra Himmelbjerget starter Nicolai Mølgaard gåturen den 27. februar. Foto: Privat

I dag er han kostvejleder, personlig træner og sportsmassør. 

For Nicolai Mølgaard indså, at den dårlige kost, han havde ført i løbet af årene, var en af hovedårsagerne til, at han blev enormt udmattet og læsningen forværret. 

quote Jeg hører stadig den dag i dag de samme ord, som jeg hørte, dengang jeg selv var barn.

Nicolai Mølgaard, Silkeborg

Det skete, da en kostvejleder for år tilbage fortalte ham, at han burde tage kosttilskud for at give hans krop et skud energi. Og Nicolai Mølgaard oplevede, at læsningen blev nemmere i takt med, at han fik mere overskud. 

Hjælp til ordblinde

- Jeg hører stadig den dag i dag de samme ord, som jeg hørte, dengang jeg selv var barn. Jeg hører om forældre, der ikke ved, hvordan de skal håndtere børn med ordblindhed. 

- Ud fra mine erfaringer skal der ses på, hvad der er årsagen til, at man ikke lærer at læse som andre gør. Det kan være noget følelsesmæssigt, der blokerer, det kan være noget i kosten, manglende motion og så videre. 

Og det er lige netop det, som Nicolai Mølgaard fokuserer på i den personlige træning, han tilbyder i dag, påpeger han. Og nu skal der rettes fokus mod at vise ordblinde, at de kan nå deres mål.

Nicolai Mølgaard forventer, at det vil tage fem dage at nå frem til Skagen.
Nicolai Mølgaard forventer, at det vil tage fem dage at nå frem til Skagen. Foto: Google Maps

Den 27. februar går han derfor fra Himmelbjerget til Skagen. Han forventer at vandre otte timer om dagen fem dage i træk.

- Det skal ikke være nemt. Vi skal nå vores mål, selvom det ikke er nemt, siger han. 

Indtil startskuddet lyder, søger han personer, der vil vandre med ham mod nord. I øjeblikket ses der på, om elever fra den Forberedende Grunduddannelse i Østjylland kan vandre med. 

Samtidig håber Nicolai Mølgaard på at finde nogle sponsorer til projektet, så pengene vil kunne gå til bedre hjælpemidler for ordblinde.