Folketingsmedlem: Dronningen bør holde sig væk fra Folketingets åbning

Mens mange folketingsmedlemmer glæder sig over dagen for Folketingets åbning, mener Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten, at dagen på ingen måde er noget specielt.

Folketingsåbningen er overhovedet ikke noget specielt. I hvert fald ikke hvis man spørger Enhedslistens Søren Egge Rasmussen. 

Tirsdag åbner Folketinget igen, hvilket traditionen tro sker den første tirsdag i oktober hvert år. Her mødes folketingsmedlemmer med statsministeren og Dronningen, og for mange af medlemmerne er åbningen en både stor og ærefuld dag. 

quote Og så kommer Dronningen. Hun har ikke noget at gøre herinde. Hun bør holde sig væk.

Søren Egge Rasmussen (Enhl.)

Men ifølge Søren Egge Rasmussen er folketingsåbningen en dag, der bliver blæst op til noget, den slet ikke er. 

For han mærker blandt andet, at flere har den tanke, at han slet ikke foretager sig noget i tiden op til åbningen, og at arbejdet først starter herefter. 

- Jeg har arbejdet hårdt de sidste to måneder. For helvede, jeg har møder hele tiden. Så jeg synes ikke, at det er en speciel dag, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Søren Egge Rasmussen (Enhl.) mener, at meget er forkert ved Folketingets åbningsdag.
Søren Egge Rasmussen (Enhl.) mener, at meget er forkert ved Folketingets åbningsdag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix


Mange ting er forkert ved åbningen

For Søren Egge Rasmussen er der mange ting, der er forkert ved åbningen. Blandt andet synes han, at der er en for lang pause mellem at folketingsåret reelt slutter, som er, når folketingsmedlemmerne går på sommerferie i midten af juni, til det nye folketingsår starter den første tirsdag i oktober.

- Det er nogle gamle vaner, siger han. 

Noget, der ifølge folketingsmedlemmet i den grad er forkert ved dagen, er dog den tradition, der lyder, at Kongehuset melder sin ankomst ved åbningsdagen. 

- Og så kommer Dronningen. Hun har ikke noget at gøre herinde. Hun bør holde sig væk, udtaler han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men kan du sætte dig ind i, at mange af de andre folketingsmedlemmer synes, at Folketingets åbningsdag er en stor dag?

- Hvis det er den oplevelse, de andre folketingsmedlemmer har, så er det da godt for dem. Jeg vil ikke ødelægge deres dag. 

Søren Egge Rasmussen er, udover at være folketingsmedlem for Enhedslisten, tømrer og økologisk landmand. Han bor i Hjortshøj nord for Aarhus.

Han blev i 2019 valgt som folketingsmedlem i Østjyllands Storkreds og er formand for Indenrigs- og Boligudvalget.