Flere vaccine-steder åbnes i Østjylland: Ældre skal hjælpes med andet stik

Region Midtjylland vil gøre det lettere for ældre at blive vaccineret anden gang, og derfor åbner regionen såkaldte pop-up vaccinesteder i flere østjyske kommuner.

Ældre borgere får nu en håndsrækning til at få andet stik med vaccine mod Covid 19.

I samarbejde med kommuner og praktiserende læger vil Region Midtjylland i de kommende uger oprette nye vaccinationssteder tættere på borgerne i flere østjyske kommuner.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Tidligere har regionen oplyst, at man ville oprette et såkaldt pop-up vaccinationssted i Grenå. Det samme sker nu i følgende østjyske kommuner:

Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Odder og Skanderborg.

Kühnau: Arbejder fortsat på langsigtede løsninger

- Det her et helt særligt tilbud til de borgere, der skal vaccineres for 2. gang nu. Jeg er rigtig glad for, vi sammen med kommuner og praktiserende læger kan tilbyde, at denne gruppe af borgere kan få deres re-vaccination lokalt. Indtil videre er det et midlertidigt setup i uge 5 og 6. Vi arbejder fortsat på mere langsigtede lokale løsninger, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

De nye vaccinationssteder åbner 1. februar og vil altså være midlertidige. Stederne skal tilbyde re-vaccination til borgere i målgruppe 2, som er borgere, der er fyldt 65 år, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Samt udvalgte personer i risiko for alvorligt forløb med Covid-19 - disse indgår i målgruppe 5.

Region Midtjyllands øvrige vaccinationssteder i Østjylland:DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år