Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

Efter at have været midlertidigt lukket i knap fire uger, genåbner akutklinikkerne i Grenaa og Silkeborg den 25. januar. Det har et flertal i forretningsudvalget i Region Midtjylland besluttet.

I næsten fire uger har borgerne på Djursland og Silkeborg måttet undvære den akutte lægevagt. 

Akutklinikkerne i Grenaa og Silkeborg lukkede den 22. december, fordi personalet fra klinikkerne skulle bruges på hospitalerne, der var hårdt pressede af de mange coronaindlagte. 
Nu har forretningsudvalget i Region Midtjylland besluttet, at klinikkerne igen må åbne på mandag den 25. januar 

- Vi ønsker i høj grad et sundhedsvæsen tæt på borgerne, og derfor er jeg glad for dagens beslutning, lyder det fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Akutklinikken på Regionshospitalet Silkeborg har normalt døgnåbent og behandler mindre skader og har lægevagt. Men siden 22. december har klinikken været midlertidigt lukket for at frigive personale til sygehusene, der er hårdt presset af covid-19.
Akutklinikken på Regionshospitalet Silkeborg har normalt døgnåbent og behandler mindre skader og har lægevagt. Men siden 22. december har klinikken været midlertidigt lukket for at frigive personale til sygehusene, der er hårdt presset af covid-19.


Lægevagt og mindre skader

Det er et fald i antallet af indlagte med Ccovid-19 samt et faldende smittetryk i hele Region Midtjylland, som fik et flertal i forretningsudvalget til at stemme for en genåbning af akutklinikkerne. Det oplyser Region Midtjylland. Forretningsudvalget har 15 medlemmer og kun Alternativets Rasmus Foged og Jakob Rixen fra Liberal Alliance stemte imod.

Genåbningen betyder, at mindre skader og vagtlægekonsultationer igen kan ske i Grenaa og Silkeborg fra på mandag. 

Vanskelig beslutning

Det er regionsrådsformand Anders Kühnau, som er formand for forretningsudvalget. Han stemte for genåbningen af akutklinikkerne, men mener samtidig at det er svært at vide på forhånd om tidspunktet er det rigtige. 

For Sundhedsstyrelsens prognoser rækker kun én uge frem, og meget kan ændre sig. 

- Vi er fortsat meget bekymrede for konsekvenserne af den engelske variant af coronavirus, som efter alt at dømme vil komme til at presse hospitalerne yderligere. Over for det står imidlertid ønsket om at få akutklinikkernes nærhed og tryghed tilbage i hverdagen, og for flertallet falder den afvejning ud til fordel for en genåbning, forklarer Anders Kühnau.


VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget