Finn har samlet på royale genstande i 50 år

Finn Torslow har samlet på royale genstande lige så længe, som Dronning Margrethe har regeret. Østjyderne har samlet en række billeder af dronningen, du kan se nederst i artiklen.

I går kunne Dronning Margrethe fejre 50 år som regent i Danmark.

Lige så længe har Finn Torslow fra Torrild i Odder Kommune samlet på royale artefakter – blandt andet fra Hendes Majestæt Dronningen.

I samlingen indgår alt fra dronningens første bil, hun fik, da hun blev tronfølger til en gylden buste af Dronning Margrethe, fremstillet i anledningen af hendes 80-års fødselsdag.

Finn Torslows samling rummer blandt andet en bil, som Dronning Margrethe har ejet.
Finn Torslows samling rummer blandt andet en bil, som Dronning Margrethe har ejet.

Udstiller samling på museum 

Samlingen er i løbet af 50 år blevet så stor, at Finn Torslow har åbnet sit eget museum, der hedder 'Det Royale Museum' beliggende i Torrild.

Her har gæsterne mulighed for at få en rundvisning i samlingen af royale artefakter og måske endda også dele egne eller høre en af Finn Torslows anekdoter forbundet med regenten.

- Jeg mødte hende faktisk i Hvidesande, hvor hun kom forbi. Og så standsede hun og stod bare og kiggede på mig. Jeg sagde ikke noget, og hun blev ved med at kigge, siger Finn Torslow og fortsætter:

Finn Torslow er ejer af Det Royale Museum i Torrild.
Finn Torslow er ejer af Det Royale Museum i Torrild.

- Så pludselig sagde hun: ”Buketten der, var det egentlig en, jeg skulle have?”, og jeg blev lidt befippet. Ja, sagde jeg, men sikkerhedsvagten har sagt, at jeg ikke må give den til Dem. ”Det kan de tro, De må”, sagde hun.

- Så rev hun nærmest buketten ud af hånden på mig, og så nejede hun og sagde: ”Tak for den meget flotte buket”, afslutter Finn Torslow.

I anledningen af dronningens jubilæum har TV2 ØSTJYLLANDS brugere delt deres egne billeder af regenten. 

Det er der kommet billeder fra fem østjyske kommuner ud af, som du kan se nedenfor. 

Silkeborg

Foto: Jeanette Stenholt Olsen / Seerfoto

Aarhus

Foto: Foto Trine / Seerfoto

Syddjurs

Foto: Diana Glad Jørgensen / Seerfoto

Samsø

Foto: Gitte Schou Monnier / Seerfoto

Randers

Foto: Marianne Støvring Jensen /Seerfoto