Fem uger gamle Mille indlagt med virus: - Det vil sidde i os i rigtig lang tid

Flere børn landet over smittes i øjeblikket med RS-virus. En af dem er kun fem uger gamle Mille Baltersen, der tirsdag blev udskrevet, men langt fra er symptomfri.

I dag har Simone Baltersen armene over hovedet, men sådan var det ikke for bare to dage siden.

I fem dage var hun indlagt på Aarhus Universitetshospital med sin fem uger gamle datter, Mille Baltersen, da datteren var blevet smittet med den alvorlige forkølelsesvirus, kaldet RS-virus. 

Men selvom de nu er hjemme igen i huset i Aarhus, fylder bekymringerne om datterens helbred stadig meget for den nybagte mor.

- Det vil sidde i os i rigtig lang tid. Jeg har svært ved at finde ro og lægge mig til at sove, fordi jeg er så bange for, at hun bliver kvalt, siger Simone Baltersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det er det hårdeste, vi nogensinde har prøvet. Jeg ønsker ikke for nogen, at de kommer til at opleve det her.

Simone Baltersen, Aarhus

Når hosten er rigtig slem, kaster datteren op, og det er især frygten for ikke at være der, når hun har brug for hjælp, der fylder Simone Baltersen med uro i kroppen. 

Mille Baltersen på vej hjem fra Aarhus Universitetshospital efter fem dage i isolation med RS-virus.
Mille Baltersen på vej hjem fra Aarhus Universitetshospital efter fem dage i isolation med RS-virus. Foto: Privatfoto

- Vi er mega glade for at være hjemme igen, men det er også med blandede følelser, for det er hårdt ikke at have professionelle mennesker omkring sig, der kender til sygdommen, siger Simone Baltersen. 

I øjeblikket bliver flere børn end normalt smittet med RS-virus, og flere må indlægges på grund af alvorlige vejrtrækningsproblemer. Værst går det ud over børn under seks måneder.

Hvad er RS-virus?

RS-virus er den hyppigste årsag til indlæggelseskrævende luftvejsinfektion hos små børn. Oftest forløber infektionen som en forkølelse, men specielt hos børn under seks måneder ses ofte nedre luftvejsinfektion, som fører til vejrtrækningsproblemer.

Børn, der er født for tidligt eller har hjertelidelse eller anden kronisk sygdom, er i særlig risiko for et svært forløb af RS-virusinfektion.

Ved indlæggelse på sygehus med vejrtrækningsproblemer kan behandles med ilttilskud, CPAP (et system, som genererer positivt tryk i luftvejene) samt i sjældne tilfælde respirator. Desuden tages hånd om væske og ernæring.

Der findes ingen medicin, der er virksomt ved infektion med RS-virus.

Kilde: sundhed.dk

I uge 31 var der cirka 50 bekræftede tilfælde med virussen. I uge 38 var det steget til omkring 250, og i uge 44 var der omtrent 900 smittetilfælde, oplyser Statens Serum Institut.

quote Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker på personalet, og den behandling vi har fået.

Simone Baltersen, Aarhus

Rørt over behandlingen

I alt var Mille og Simone Baltersen indlagt i fem dage, hvor de var isoleret på deres egen stue, fordi RS-virussen er så utrolig smitsom. 

På trods af isolation og en hård start på livet for fem uger gamle Mille Baltersen er hendes mor taknemmelig for den behandling, de har fået. 

Mille og storebror Marius Baltersen i hjemmet i Aarhus.
Mille og storebror Marius Baltersen i hjemmet i Aarhus. Foto: Privatfoto

- Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker på personalet. Havde det ikke været for dem, ved jeg slet ikke, hvad vi skulle have gjort, siger Simone Baltersen. 

Mille Baltersen har det i dag bedre, men kæmper stadig med vejrtrækningsproblemer, hoste og opkast. Den chokerende oplevelse har heller ikke forladt kroppen hos Simone Baltersen endnu.

- Det er det hårdeste, vi nogensinde har prøvet. Jeg ønsker ikke for nogen, at de kommer til at opleve det her, for det er virkelig voldsomt, når ens barn er syg - og især en lille baby, der hoster så meget, siger Simone Baltersen.