Færgeruter udvides: Nu kan du sejle gratis alle hverdage

Førhen lå de gratis færgeruter fra tirsdag til torsdag. Nu gælder det alle ugens fem hverdage.

Hvis du skal til Samsø, Fanø, Langeland, Als, Bornholm eller en tur over Kattegat, er der penge at spare.

I hvert fald hvis du skal sejle på en hverdag.

For regeringens sommerstøttepakke gav gratis færgeruter for gående, cyklister og biler med handicapkort på afgange om tirsdag, onsdag og torsdag.

Nu udvider Molslinjen de gratis ture til alle hverdage i august. 

Fra 2. august er det derfor muligt at komme gratis med Molslinjens færger fra mandag til fredag. Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Lagde forsigtigt ud

Billetterne blev sat midt på ugen for at være sikker på ikke at skabe trængsel for de lokale midt i ferietrafikken. Efterspørgslen på de gratis ture har ikke været større, end at de nu kan udvide ordningen.

- Vi lagde forsigtigt ud med tre dage om ugen, så vi kunne være sikker på at kunne håndtere gæsterne. Det er gået godt i juli, og nu har vi så klart et billede af søgningen, at vi er trygge ved at sætte flere hverdage på, siger Jesper Skovgaard, Molslinjens kommercielle direktør.

Sidste år havde regeringen lavet en lignende sommerpakke med gratis færger, og dengang førte den gratis transport til trængsel på færgerne, som betød, at øboerne havde svært ved at få plads om bord.

Billetten skal købes og betales online, og så føres pengene tilbage til kunden, når billetten er brugt. Det sker for at sikre, at gratis billetter ikke bliver reserveret af folk, som ikke er sikre på, de får dem brugt.

De gratis ture gælder frem til 30. september. 

Indslaget herunder er fra sidste sommer. 

VIDEO: Aldrig før har der været så mange gående passagerer med Molslinjen til Aarhus.