Er du også blevet sendt hjem at arbejde igen? Så læs med her

Læs med her, hvis du skal arbejde hjemme og vil have råd til, hvordan du indretter dit hjemmekontor, så du undgår arbejdsskader.

01:17

VIDEO: I Videoen kommer ergoterapeut og seniorkonsulent ved Arbejdsmiljøcentret, Gert Fuursted, med fire råd til hjemmearbejde. Video: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Hjemmearbejde.

Nogen synes, det er fedt. Andre synes, det er en orker. Men fælles for mange af os er, at vi lige så godt kan vænne os til det.

Læs også Kæmpe kø: Flere måtte gå hjem uden test

Med coronaens comeback er hjemmekontoret nemlig vendt endnu stærkere tilbage.

Derfor har TV2 ØSTJYLLAND taget tyren ved hornene og besøgt Gert Fuursted.

Han er ergoterapeut og seniorkonsulent ved Arbejdsmiljøcentret og har derfor super meget styr på, hvordan man indretter sit hjemmekontor bedst muligt, så man undgår arbejdsskader.

Han kommer her med fire råd til hjemmearbejde.

Råd 1. Sæt computeren højt og adskil tastaturet

Få skærmen op i en god arbejdshøjde. Du kan enten bruge en mappe eller noget lignende til at justere højden løbende, så den passer dig. Få adskilt dit tastatur og mus med din skærm, så har du en rimelig fornuftig arbejdsplads.

Råd 2. Skift arbejdsstilling

Sørg for at variér din arbejdsstilling. Du kan for eksempel sætte dig over i din sofa, sæt dig godt til rette, læg en pude under dine knæ, så du sidder godt. Og sæt dig IKKE over til spisebordet, det er et komplet no-go.

Råd 3. Hold aktive pauser

Sørg for at holde nogle pauser og vel at mærke nogle aktive pauser.  Gå ud og gå en tur, lav nogle strækøvelser, lav noget kaffe eller gå ud til vaskemaskinen og sæt noget vasketøj over.

Råd 4. Hold kontakten til dine kolleger

I den her tid, hvor man godt kan føle sig lidt alene, skal du huske at holde noget kollegial omsorg. Tag din telefon og ring til en kollega, så I kan tage temperaturen på hinanden.