EM-kampen genoptaget: Christian Eriksen stabil efter kollaps og hjertemassage

Christian Eriksen er efter hjertemassage fragtet ud på en båre med lægehjælp. Efter meldinger om at han er stabil, genoptages kampen.

EM-kampen mellem Danmark og Finland genoptages efter at spillerne har fået bekræftet, at Christian Eriksen er stabil ovenpå kollapset. 

Det oplyser DBU på Twitter. Det er ifølge UEFA spillernes ønske, at kampen bliver spillet færdig. 

Kampen genoptages kl. 20.30, hvor de resterende minutter af første halvleg skal spilles færdig, efterfulgt af en kort pause og efterfølgende anden halvleg.

Christian Eriksen kollapsede i Danmarks EM-kamp mod Finland i slutningen af anden halvleg og modtog efterfølgende hjertemassage på banen.

Kampen blev sidenhen midlertidigt afbrudt ved stillingen 0-0, mens alle holdt vejret og ventede på nyt om Christian Eriksens tilstand. 

Det var på Finlands banehalvdel at Christian Eriksen pludseligt faldt om. Hverken bolden eller andre spillere var i nærheden af ham, da han kollapsede. Alle stormede hen til ham og kaldte på lægehjælp.

De øvrige spillere dannede en ring rundt om Eriksen, mens lægerne arbejdede. I minutterne efter stod de og græd var dybt rystede over situationen.

De finske spillere forlod banen efter omkring ti minutter.


Stemningen blandt storskærmstilskuerne i Ceres Park i Aarhus skiftede fra trist til håbefuld, da kampen efter den lange uvished blev fløjtet i gang igen.

Båret ud

Kort efter blev Eriksen også fragtet ud af banen på en båre af lægerne. De danske spillere gik med ud.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, valgte at suspendere kampen midlertidigt, mens tilskuerne i Parken stod meget stille tilbage. 

I Ceres Park i Aarhus var mange østjyder samlet for at se kampen på Storskærm. Stemningen skiftede brat, da Christian Eriksen kollapsede.
I Ceres Park i Aarhus var mange østjyder samlet for at se kampen på Storskærm. Stemningen skiftede brat, da Christian Eriksen kollapsede. Foto: Rasmus Lund-Jensen

Over højttalerne blev de bedt om at blive siddende, mens det blev afgjort, hvad der skulle ske med kampen. 

I minutterne efter den uhyggelige episode kunne man se Simon Kjær trøste Christian Eriksens kone, Sabrina.

Christian Eriksen stabil

Lørdag klokken 19.25 oplyste stadionspeakeren, at Christian Eriksen var kørt på hospitalet, og at kampen fortsat er suspenderet. Lidt senere oplyste UEFA, at Christian Eriksen var "stabiliseret" efter at have fået hjertemassage.

DBU fortalte sidenhen, at Christian Eriksen var vågen og ifølge BT var han allerede vågen, da han blev båret ud af banen. Det viste et billede, som avisen har fået bekræftet ægtheden af. 

I de følgende minutter var der krisemøde mellem de to hold og officials fra kampen frem mod den endelige melding: At kampen bliver genoptaget kl. 20.30.  

Publikum ventede i uvished på deres pladser i næsten en time, før der kom en afklaring på, hvad der skulle ske med resten af kampen. Den lange uvisse ventetid brugte publikum i Parken blandt andet på, at gjalde Christian Eriksens navn i kor. 

- Christian, råbte de finske tilskuere.

- Eriksen, gjaldede de danske tilskuere tilbage.Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste