Elevers obligatoriske besøg på ungdomsuddannelser aflyses

De årlige besøg på ungdomsuddannelser aflyses i fysisk form fra på torsdag. De kan aflyses tidligere.

Børne- og Undervisningsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at brobygningsforløb med fysisk fremmøde officielt skal aflyses fra på torsdag. Men kan aflyses allerede fra i morgen, tirsdag.

Brobygning består af obligatoriske besøg for de ældste klasser i Folkeskolen på ungdomsuddannelser. Besøgende ligger typisk i efteråret, men for at begrænse smitte med covid-19 er de altså nu aflyst.

- Der vil nu blive indledt drøftelser med sektoren og Folketingets partier om, hvordan der kan gennemføres alternative forløb, herunder virtuelle forløb eller forløb på elevernes egen skole, så eleverne alligevel får et godt indtryk af de mange valgmuligheder på ungdomsuddannelserne, skriver ministeriet.

Brobygningsforløb blev af samme årsag aflyst i foråret.

- For at være på den sikre side skal brobygning i dette skoleår ikke gennemføres på almindelig vis, hvor elever på skoler og efterskoler møder frem på ungdomsuddannelserne.

- På grund af covid-19 er vi nødt til at finde alternative løsninger. Det er nemlig afgørende, at de unge fortsat får et solidt kendskab til mulighederne på ungdomsuddannelserne, skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i meddelelsen.

Aflysning blev kritiseret

Ministeriet meldte mandag morgen ud, at brobygningsforløb ville blive aflyst fra torsdag. Det blev kritiseret for at være for langt ude i fremtiden. Forløbene kan altså nu aflyses allerede fra tirsdag.

- Vi ønskede allerede fra flere uger siden at aflyse brobygningen og give uddannelserne god tid til at lave et digitalt alternativ.

- Der er ikke noget i vejen for at aflyse allerede nu og gøre det digitalt, sagde SF's gruppeformand, Jacob Mark, efter ministerens udmelding mandag morgen.

Tidligere mandag sagde Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne, at det ud fra en sundhedsfaglig betragtning var fornuftigt at aflyse årets såkaldte brobygning.

- Der har været en del bekymring fra elever, forældre og medarbejdere for, at der skulle blandes elever på kryds og tværs, sagde han.

Men samtidig frygter Ole Heinager, at erhvervsuddannelserne taber to generationer af elever på gulvet.

Thomas Medom udtalte mandag morgen, at han gerne så, at de store skoleelevers besøg på uddannelser i denne uge blev aflyst. Det er nu blevet en mulighed.
Thomas Medom udtalte mandag morgen, at han gerne så, at de store skoleelevers besøg på uddannelser i denne uge blev aflyst. Det er nu blevet en mulighed.

Aarhusiansk rådmand kritiserede aflysning

Tidligere i dag, mandag, 

meddelte Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Thomas Medom, at han gerne ville aflyse årets brobygning allerede fra i dag eller i morgen, men at det ikke var muligt.

Besøgene på uddannelser, der er kendt som brobygning, er nemlig et lovkrav, som kommunerne skal gennemføre. 

- Jeg synes, det er specielt, at det bliver gennemført i den nuværende situation. Men vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre det trygt, siger Thomas Medom (SF). 

Nu er Thomas Medom og mange andre politikeres bøn blevet hørt, og det er nu op til de enkelte kommuner og skoler, om brobygningen skal aflyses allerede i morgen, tirsdag, eller om de venter til torsdag, som først var planlagt. 

larsIMG_0253

play Det skal være slut med buræg, mener minister: Ægproducent kalder det populisme

politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet

operation sygehus

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

modermærkekræft hudkræft modermærker

Fejl i måling af modermærker: Otte patienter fejlbehandlet

Åbykollegiet røgfrit kollegium kollegium

Sundhedsstyrelsen klar med nye retningslinjer for folk, der bor tæt

Aarhus Arrest Lisbet Nielsen Bjarne Østergaard Madsen selvmord arkivfoto 2009

Terrorsigtet blev nedværdiget af personale i fængsler