Efter ulykke: Stor elektronikkæde skruer op for informationsniveau

Det er elektronikkæden Power, der nu vil gøre mere ud af at informere købere af el-løbehjul, så de er klædt ordentligt på til at færdes i trafikken.

I Power i Tilst sælger de rigtig mange el-løbehjul. Og efter en tragisk ulykke i Horsens tirsdag eftermiddag, hvor en 10-årig dreng er blevet hårdt kvæstet på et el-løbehjul, har elektronikkæden nu besluttet at skrue op for informationsniveauet til kunder.

- Vi har mange unge mennesker, der kommer og køber et el-løbehjul, og det er jo vigtigt, at de bliver informeret korrekt om reglerne, siger powerhouse manager i Power i Tilst, Nick Pihlkjær, til TV2 ØSTJYLLAND.

Butikken vil blandt andet sørge for, at der altid står et skilt ved el-løbehjulene i butikken, som fortæller om reglerne. Samtidig vil de skrive et link på kvitteringen, så folk ved, hvor de kan finde gældende lovgivning.

- Vi har længe fortalt kunden, hvad de skal og må gøre med et el-løbehjul på vores hjemmeside, men vi kunne godt være bedre til det i butikkerne, siger Nick Pihlkjær.

Regler for el-løbehjul

Svært at navigere i

Ifølge Nick Pihlkjær er det et område, der er svært at navigere i - både for forbrugere og forhandlere.

- Det er jo en lidt ny kategori, vi er gået ind til. Vi bliver løbende klogere, og det skal vores kunder selvfølgelig også blive, siger han.

- Det var det samme, vi så tidligere med droner. Der kom også flere og flere regler, og det må vi jo som forhandler hjælpe lidt med at navigere i.

Elektronikkæden håber blandt andet, at et større fokus på regler og sikkerhed, når det kommer til el-løbehjul, kan mindske antallet af ulykker, som den man så tirsdag i Horsens.

- Det er selvfølgelig meget tragisk, og vi håber ikke, at der er andre, som kommer ud for det. Derfor vil vi også gerne prøve at gøre noget ved det. Og det her er så nogle af de ting, vi kan gøre, siger Nick Pihlkjær.

VIDEO: En ulykke med et el-løbehjul i Horsens får nu politiet til at advare børn og deres forældre om brugen af de lydløse køretøjer. I ulykken blev tre mindreårige ramt af en bil, mens de kørte på det samme løbehjul. Det på trods af, at det er ulovligt for børn under 15 at køre el-løbehjul.