Dyrevenner i opråb: Drop muldvarpejagten

Muldvarper bliver jagtet i haver landet over, men Dyrenes Beskyttelse går nu ud og opfordrer folk til at lade de små gravere være.

Muldvarpesæsonen er skudt i gang. De små jordbunker skyder op i haver landet over, ofte til stor gene for havernes ejere.

Derfor tyr haveejere ofte til fælder for at komme af med den lille graver. Men Dyrenes Beskyttelse kommer nu med et opråb: Lad muldvarperne være i fred.

Dyreværnsorganisationen fortæller, at der alligevel bare kommer nye muldvarpe til, hvis man fjerner den første. 

Muldvarpen

- Hvis en have er interessant for én muldvarp, er den helt sikkert også interessant for andre muldvarpe. Og hvis haven er rigtig interessant, går der kun kort tid, før den næste muldvarp flytter ind, og et nyt graveprojekt begynder, forklarer Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse. 

Muldvarpeskud dannes, når muldvarpen bygger sit gangsystem under jorden. Muldvarpen presser det overskydende jord fra gravearbejdet op mod overfladen, og det danner de små jordskud.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man jævner muldvarpeskuddene, i stedet for at gå efter dyrene, hvis man er træt af jordbunkerne. Ellers risikerer man faktisk, at problemet bare fortsætter. 

- Hvis muldvarpen får lov til at grave færdig i fred, vil der næsten kun være mange muldvarpeskud, når den flytter ind. Kort tid efter, vil der være meget få muldvarpeskud i haven. 

- Muldvarpe er nemlig territorielle dyr, så når havens muldvarp har ordnet sit gangsystem, vil der næsten ikke komme flere muldvarpeskud. Man får højst sandsynligt kun flere muldvarpeskud ved at fjerne havens muldvarpe, da en ny så vil flytte ind og grave på fuldt drøn igen, forklarer Michael Carlsen.

Muldvarpesæson