Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke

På mandag bliver det igen muligt at komme ud og nyde udendørs kulturinstitutioner. I hvert fald ifølge regeringens plan for genåbningen af Danmark. Sagen er bare, at der tilsyneladende ikke er nogen, der åbner.

Fra på mandag kan de udendørs kulturinstitutioner igen slå dørene op efter at have været lukket i to måneder. Det meddelte regeringen på et pressemøde onsdag. 

Sagen er bare, at der tilsyneladende ikke er nogen, der åbner. 

I Østjylland er det de sædvanlige sæsonåbningstider, der langt de fleste steder, er årsagen til, at de udendørs kulturinstitutioner ikke åbner, selvom de godt må. 

Vi har lavet et overblik over, hvornår de forskellige udendørs kulturinstitutioner i Østjylland åbner. Det kan ses her. 

Ree Park Safari, Ebeltoft - åbner d. 27. marts 

næsehorn Ree Park fødsel næsehornsfødsel
Foto: Ree Park

Ree park Safari her er et af de steder, som i princippet kan åbne op allerede fra den 1. marts, men alligevel vælger de først at ville åbne fra den 27. marts.

- Vi har absolut lyst til at åbne, men ikke før tid. Vi bruger de her perioder til at få en masse nybyggeri på plads og få renoveret de steder, hvor der skal renoveres. Så for os er det helt naturligt, at vi venter med at åbne til påske, siger Jesper Stagegaard, der er direktør for Ree Park Safari, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Tivoli Friheden, Aarhus - åbner den 1. april 

Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden / Facebook

Tivoli Friheden fortæller i et Facebookopslag torsdag, at de først kommer til at åbne d. 1. april. 

Skandinavisk Dyrepark, Kolind - åbner d. 26. april 

Skandinavisk Dyrepark arkivfoto
Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix

Skandinavisk Dyrepark åbner først d. 26. april, selvom de allerede fra på mandag kunne slå dørene op. 

Djurs Sommerland, Nimtofte - åbner d. 30. april 

djurssommerland.jpg
Foto: Djurs Sommerland

Heller ikke hos Djurs Sommerland har de planer om at åbne allerede nu, selvom regeringen åbner op for det. 

- Det er ikke så aktuelt for os. Vi har planlagt en åbning den 30. april, og det kommer vi ikke til at ændre på. Så at vi er en del af genåbningen, det får ikke betydning. Vi forholder os til en åbning den 30. april, siger Henrik B. Nielsen, der direktør for Djurs Sommerland, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Den Gamle By, Aarhus - åbner når restriktionerne lempes yderligere 

20070807-163344-6_21mb.jpg

Den Gamle By er delvis et udendørs museum og blandt dem, der teoretisk set måtte åbne efter de seneste lempelser af corona-restriktionerne. Men det sker ikke.

Den Gamle Bys gader kan lige som hidtil besøges, selvom bygningerne er lukket, men mere bliver ikke åbnet, før der kommer en større åbning af samfundet. Det fortæller direktøren til Århus Stiftidende

-  Vi er glade for at kunne give vores gæster den oplevelse, det er at gå rundt mellem de gamle huse, og det laver vi ikke om på. Men at skulle tage entre, åbne butikker og eventuelt sælge takeaway fra bageren og lignende vil være alt for omfattende et apparat at sætte i gang lige nu. Havde det været i højsæsonen om sommeren og med godt vejr, havde det været anderledes. 

Fregatten Jylland, Ebeltoft - åbner når man må være indendørs 

Fregatten Jylland
Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Selvom Fregatten Jylland er et skib, så betragter de sig som et indendørs museum, og derfor åbner de først, når man igen må være indendørs. Det fortæller Karin Buhl Slæggerup, der er direktør for Fregatten Jylland, til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi åbner så snart, man må åbne op indendørs. Jeg blev så skuffet, da jeg hørte, at de forlængede til 15. april, fordi så misser vi påsken, hvor mange er i sommerhus. Så det er rigtig træls. Vi er klar, så snart vi må. Jeg håber godt nok ikke, der går så meget længere, siger hun. 

Micheal Aastrup Jensen (V): Det er en gratis omgang

Der er altså ikke nogen af de kulturinstitutioner, som vi på TV2 ØSTJYLLAND har snakket med, som åbner på mandag. 

Ifølge folketingspolitiker Micheal Aastrup Jensen (V) så er det en gratis omgang for regeringen. Han så hellere, at man havde prioriteret de liberale erhverv. 

- Jeg synes, det er en total gratis omgang, hvor man prøver at sælge en større genåbningsplan, uden der reelt er grund i noget, der minder om fakta. 

- Jeg ved, at rigtig mange i de liberale erhverv både på en forsvarlig måde, men også en nødvendig måde vil kunne åbne nu. Vi skal ikke glemme, at det er de små erhvervsdrivende, som har det rigtig hårdt. Mange af dem er truede af akut konkurs, hvis de ikke snart får lov at åbne op, siger han.