Digital corona-test skal aflaste læger

Region Midtjylland og resten af de danske regioner har i dag lanceret en ny digital 'chatbot', som skal hjælpe med at afklare, hvad man gør, hvis man har symptomer på corona.

Borgere Region Midtjylland kan nu søge råd og vejledning hos en digital 'corona-chatbot', hvis de oplever symptomer på COVID-19. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Region Midtjylland og Danmarks fem andre regioner er tirsdag klar med en såkaldt chatbot, som hurtigt skal hjælpe danskerne med at vurdere, om de skal ringe til lægevagten, akuttelefonen, egen læge eller blive hjemme, hvis de oplever symptomer på coronavirus. 

Det oplyser Danske Regioner i pressemeddelelse. 

- Den nye chatbot er en god måde til at sikre hurtig afklaring, hvis man oplever symptomer og er i tvivl om, hvordan man skal reagere, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner i pressemeddelelsen. 

Skærmbillede af den indledende besked på Region Midtjyllands nye digitale corona-chatbot, som du selv kan tilgå via linket her: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/

Hurtig og effektiv afklaring

Den nye digitale test kan findes på regionernes og flere hospitalers hjemmesider, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Via chatbotten bliver man ifølge Danske Regioner på kort tid klogere på, hvordan man skal reagere, hvis man har symptomer på corona. 

Altså kan den forklare, om man eksempelvis enten skal ringe til egen læge eller lægevagten- afhængig af hvilke symptomer man har. 

Den sidste uge har det kun været borgere i Region Hovedstaden, der har kunnet benytte den nye chatbot. Nu er den også blevet gjort tilgængelig i Region Midtjylland og resten af de danske regioner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skal aflaste lægevagt og akuttelefon

Den digitale selvvurdering er også udviklet for at aflaste lægevagten og akuttelefonen, som mange ifølge Danske Regioner ringer til i øjeblikket. 

Løsningen er udviklet af Region Hovedstadens Akutberedskab i samarbejde med Microsoft og deres partner ProActive A/S, lyder det i pressemeddelelsen. 

Læs også COVID-19 LIVE Midtjyske testcentre har flere dages ventetid på coronatest

Stephanie Lose understreger, at den digitale selvvurdering skal ses som et supplement til den professionelle sundhedsfaglige vurdering og rådgivning.

Den har indtil nu været online for borgerne i Hovedstadsområdet, men er fra tidsdag tilgængelig på alle regionernes hjemmesider. 

I løbet af den første uge har knap 90.000 danskere brugt chatbotten, skriver Danske Regioner. 

Region Midtjyllands retningslinjer ved COVID-19 symptomer. Foto: Region Midtjylland

/ritzau/