Digital corona-test skal aflaste læger

Region Midtjylland og resten af de danske regioner har i dag lanceret en ny digital 'chatbot', som skal hjælpe med at afklare, hvad man gør, hvis man har symptomer på corona.

Region Midtjylland og Danmarks fem andre regioner er tirsdag klar med en såkaldt chatbot, som hurtigt skal hjælpe danskerne med at vurdere, om de skal ringe til lægevagten, akuttelefonen, egen læge eller blive hjemme, hvis de oplever symptomer på coronavirus. 

Det oplyser Danske Regioner i pressemeddelelse. 

- Den nye chatbot er en god måde til at sikre hurtig afklaring, hvis man oplever symptomer og er i tvivl om, hvordan man skal reagere, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner i pressemeddelelsen. 

Skærmbillede af den indledende besked på Region Midtjyllands nye digitale corona-chatbot, som du selv kan tilgå via linket her: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/
Skærmbillede af den indledende besked på Region Midtjyllands nye digitale corona-chatbot, som du selv kan tilgå via linket her: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/

Hurtig og effektiv afklaring

Den nye digitale test kan findes på regionernes og flere hospitalers hjemmesider, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Via chatbotten bliver man ifølge Danske Regioner på kort tid klogere på, hvordan man skal reagere, hvis man har symptomer på corona. 

Altså kan den forklare, om man eksempelvis enten skal ringe til egen læge eller lægevagten- afhængig af hvilke symptomer man har. 

Den sidste uge har det kun været borgere i Region Hovedstaden, der har kunnet benytte den nye chatbot. Nu er den også blevet gjort tilgængelig i Region Midtjylland og resten af de danske regioner.
Den sidste uge har det kun været borgere i Region Hovedstaden, der har kunnet benytte den nye chatbot. Nu er den også blevet gjort tilgængelig i Region Midtjylland og resten af de danske regioner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skal aflaste lægevagt og akuttelefon

Den digitale selvvurdering er også udviklet for at aflaste lægevagten og akuttelefonen, som mange ifølge Danske Regioner ringer til i øjeblikket. 

Løsningen er udviklet af Region Hovedstadens Akutberedskab i samarbejde med Microsoft og deres partner ProActive A/S, lyder det i pressemeddelelsen. 

Stephanie Lose understreger, at den digitale selvvurdering skal ses som et supplement til den professionelle sundhedsfaglige vurdering og rådgivning.

Den har indtil nu været online for borgerne i Hovedstadsområdet, men er fra tidsdag tilgængelig på alle regionernes hjemmesider. 

I løbet af den første uge har knap 90.000 danskere brugt chatbotten, skriver Danske Regioner. 

Region Midtjyllands retningslinjer ved COVID-19 symptomer.
Region Midtjyllands retningslinjer ved COVID-19 symptomer. Foto: Region Midtjylland

/ritzau/

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lige nu
coronavirus test

liveblog COVID-19 LIVE: Speciallæge i infektionssygdomme: Potentiale for en betydelig smittespredning

Dagens mest læste