Det første sundhedspersonale er nu vaccineret: - Det var som at være julemanden

Både på Regionshospitalet Randers og på Aarhus Universitetshospital fik udvalgte medarbejdere også coronavaccinen søndag.

Det var ikke kun på landets plejehjem, at der søndag blev givet de første vaccinationer mod coronavirus. Også på Regionshospitalet Randers og på Aarhus Universitetshospital blev der søndag givet vacciner til udvalgte medarbejdere.

- Det var som at være julemanden at ringe rundt til medarbejdere og spørge, om de har lyst til at komme, fortæller ledende overlæge på Afdeling for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Han stod søndag formiddag for at give de allerførste vaccinationer mod coronavirus på Aarhus Universitetshospital, og han var meget begejstret over, at man nu kan begynde at vaccinere frontpersonalet på hospitalet. 

- Den her dag er vild stor. Det er helt ekstremt, at vi ikke engang et år efter, at vi har lært virus at kende, så kan vi stå med en vaccine, der er meget effektiv og sikker. Det er helt vildt og surrealistisk, siger han.

Sådan ser en coronavaccine ud, før den er givet.
Sådan ser en coronavaccine ud, før den er givet.

60 ansatte fik søndag vaccinationen på Aarhus Universitetshospital 

I denne omgang har Aarhus Universitetshospital fået 315 vacciner til personalet, som skal gives over tre dage. Søndag var de første 60 ansatte forbi for at blive vaccineret på hospitalets nye vaccinationsafdeling.

Den allerførste i stolen var sygeplejerske Line Kjærsgaard Schnoor, der til daglig arbejder helt tæt på coronapatienter på Afdeling for Infektionssygdomme. For hende gør vaccinen en forskel.

- Jeg håber, at det kan betyde, at jeg ikke skal være så nervøs for at tage på arbejde, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Sygeplejerske Line Kjærsgaard Schnoor var søndag morgen den første ansatte på Aarhus Universitetshospital, som kunne sætte sig i stolen og modtage en coronavaccine.

Over halvdelen af personalet på Afdelingen for Infektionssygdomme har nemlig været syge i perioder - blandt andet på grund af Covid-19.  Det er derfor her, at Line Kjærsgaard Schnoor håber, at vaccinen kan hjælpe.

- Vi har haft smitte blandt personalet. Det håber jeg, at vi kan undgå, så vi er nok på arbejde til at kunne bemande de covid-19 smittede patienter, som vi har indlagt, siger hun.

Region Midtjylland modtager tirsdag 8000 flere vacciner. De skal igen gives til plejehjemsbeboere og til sundhedspersonale. I dag var det første stik af to. Vaccinen betyder dog ikke, at man begynder at slække på coronatiltagene på hospitalerne, fortæller Lars Østergaard.

- Det gør jo allerede en forskel, når vaccinen begynder at virke om en uges tid. Men det er ikke sådan, at personalet så kan smide mundbind, visir og handsker og så bare passe patienter. Der er nogle, der ikke reagerer på vaccinen, siger han.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Dagens mest læste