Coronapasset: Hvad er frisørens og kundens ansvar?

Du kan blive bortvist fra frisøren, hvis du ikke har et gyldigt coronapas. Og frisøren kan straffes med bøde, hvis de klipper kunder uden gyldigt coronapas.

Hvad sker der, hvis en kunde går til frisør uden et gyldigt coronapas? 

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få svar på netop dette spørgsmål, som er opstået i kølvandet af den genåbningsplan, der blandt andet betyder, at frisørerne kan åbne 6. april. 

I aftalen om genåbning står det klart, at kunder, besøgende og lignende skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for eksempelvis at kunne gå til frisør, på museum og i forlystelsespark.

Hvor skal du vise coronapas?

Et gyldigt coronapas kan man få, hvis man er færdigvaccineret, har fået en negativ coronatest inden for 72 timer eller tidligere har været smittet. Visse personer er undtaget for kravet om at fremvise et gyldigt coronapas.

Bemærk, at hvis du har været smittet før, giver det adgang steder, hvor der er krav om coronapas, i perioden 2-12 uger efter, du har fået foretaget en positiv PCR-test. Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til TV2 ØSTJYLLAND. 

Bliver reglerne om coronapas ikke overholdt, kan det få konsekvenser for både frisøren og kunden. Det viser en bekendtgørelse, som Sundhedsministeriet henviser TV2 ØSTJYLLAND til. 

Bekendtgørelsen er ifølge Sundhedsministeriet den lovtekst, der ligger til grund for det nye coronapas. Heri står der nemlig, at der er 'krav om test i forbindelse med adgang til lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og liberale serviceerhverv'. 

Få et overblik over konsekvenserne herunder: 

Hvad er de forretningsdrivendes ansvar?

Hvad er kundernes ansvar?

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at finde ud af, hvad strafferammen er for henholdsvis de forretningsdrivende og for kunderne. 

20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

9905f69f-b5e3-47bc-9e2b-84feec2e94de

Stigning i danskere der tager corona med hjem fra udlandet

Dagens mest læste