Brug for hjælp eller lyst til at hjælpe andre? Ny app skal gøre det lettere

I en ny app kan du bede om tjenester, eller måske vælge at hjælpe andre for et beløb, I selv vælger.

Står du og har en bunke haveaffald liggende, som du ikke selv orker at flytte? Måske trænger du til at få hentet en pakke? Eller går du og mangler gamle computerspil? Det er bare få eksempler på opgaver, en ny app skal være med til at løse.

App’en hedder Getter, og ifølge en af idémændene bag, er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan få hjælp til.

- Vi ville gerne tænke mere bredt. Hvad nu, hvis man havde brug for en at snakke med eller en massør? Det er heller ikke alle, der har en kammerat, der kan reparere cykler, siger Viktor Philbert Dam Andersen, der er en af udviklerne bag.

I alt er de fire østjyder fra Aarhus og Skanderborg, der har udviklet app’en, som har mottoet: ”Ingen kan hjælpe med alt, men mange kan hjælpe med meget.”

789 brugere på en uge

Det er en uge siden, man første gang kunne hente app’en ned på sin telefon. Siden har 789 personer valgt at gøre netop det.

Lørdag var vi med en af de såkaldte ”gettere” på opgave. Asbjørn Junker Sørensen fra Aarhus havde på app’en set, at der var en anden bruger, der eftersøgte gamle PC-spil.

Hvis du har brug for en hånd til at få fjernet haveaffald, bragt dagligvarer ud eller et lift, så er der hjælp at hente i en helt ny app. Getter hedder den, og den er udviklet af en gruppe østjyder, hvis mission er at gøre hverdagen lettere for os alle sammen.

Derfor gik han sine gamle kasser igennem og fandt et gammelt Shrek-spil. De blev enige om en pris, og så handlede det egentlig bare om at få afleveret spillet og tjene en lille skilling den vej igennem.

- Jeg synes, det er et meget fedt initiativ. Det er en cool måde at hjælpe folk på og samtidig tjene lidt penge.

Indtil videre er app’ens brugere centreret omkring Skanderborg og Aarhus. 

Morten Bruun

Han talte danskerne igennem Eriksens kollaps: - Der måtte ikke gå spekulation i den

Merete Brix

play Trampet ned af kvæg og indlagt på intensiv

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Meget varm luft på vej mod Danmark - temperaturen kan nå 30 grader

Spentrup_

liveblog COVID-19 LIVE: Nedlukket by er under grænsen for anden dag i træk

Hinge Søbad redning

Toårig pige reddet op af sø og fløjet til Skejby

corona test

Østjysk sogn nedlukket: Se smitten i dit sogn

Dagens mest læste