Britt Bager: Vi skal vise danskerne tillid og åbne op for stadioner igen

Regeringen vil åbne for forsøg med flere end 500 tilskuere på stadion. Venstre bakker op.

Britt Bager er politisk ordfører for Venstre og valgt af østjyderne til Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Teatre er åbnet igen. Det samme er biografer og museer. 

Og nu er tiden altså kommet til stadions, lyder det fra Venstres politiske ordfører Britt Bager, der er valgt i Østjylland. 

- Vi synes, det er godt, at der bliver lagt op til, at man skal forsøge at få flere tilskuere ind på stadions. Vi synes med det smittetryk, der er i Danmark, og at vi har færre og færre indlagte, at corona ligesom er på rette vej – altså nedadgående retning, siger Britt Bager (V) til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

Læs også COVID-19 LIVE: Få seneste nyt om corona

- Og med den adfærd danskerne har udvist – at de godt kan finde ud af at overholde retningslinjer – så synes vi, at man skulle tillade at åbne stadioner nu, og der skulle flere danskere ind og se fodbold.

Skal foregå sundhedsmæssigt forsvarligt

Hendes udmelding kommer, efter regeringen har meldt ud, at de vil have undersøgt, om superligaklubberne kan håndtere mere end de 500 tilskuere til superligakampe, som regeringen ellers har foreslået.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver dette i et brev til partilederne, som TV 2 er kommet i besiddelse af:

”Såfremt partierne er indstillede på det, vil regeringen imidlertid foreslå en aftale om, at der i løbet af etape 1 gennemføres et forsøg, hvor der kan afvikles en eller flere superligakampe med et større antal tilskuere end 500.”

”Forsøget forudsætter, at sundhedsmyndighederne finder, der kan laves en forsvarlig model. På baggrund af forsøget, vil sundhedsmyndighederne, Politiet og evt. andre relevante myndigheder kunne evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt.”

Læs også Forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer fra i dag

Nu er vi kommet til fodbold

Ifølge Britt Bager bunder deres opbakning også i, at Divisionsforeningen har fremlagt en gennemarbejdet plan, hvor de skitserer, hvordan de vil åbne stadions op.

De vil blandt andet lave særlige afdelinger med højst 500 tilskuere, sikre afstandskravet på en meter, og sikre at folk kan komme sikkert ind og ud fra station på forskellige tidspunkter. 

Det, synes vi, lyder fornuftigt.

Britt Bager, politisk ordfører, Venstre

- Det, synes vi, lyder fornuftigt. Derfor synes vi, at vi skal åbne stadions op allerede nu, siger Britt Bager.

Nogle kan måske blive utrygge og nervøse for, at smittetrykket stiger - hvorfor er fodbold så vigtigt?

- Man skal blive ved med at spritte hænder ind og ud af stadion og holde afstand. Det er selvfølgelig stadig vigtigt. Og vi kan se, at danskerne har enormt stor respekt for den her virus.

- Og danskerne ved også godt, at hvis de ikke opfører sig ordentligt, når de tager til fodbold, så bliver muligheden lukket igen.

- Fodbold er selvfølgelig vigtigt, fordi det er en national sport, der samler os,  men for os har det også været vigtigt at få åbnet museerne og foreningslivet, teatrene. Det har vi fået gjort nu. Nu er vi bare kommet til fodbold.

Læs også Sommer i en coronatid: - Sådan får du magiske naturoplevelser