Britt Bager efter partiskifte: - Jeg bliver nødt til at være tro mod mig selv og handle på det

Hun stormede ind i Folketinget med flere personlige stemmer end mere garvede kræfter, steg hurtigt til tops og blev politisk ordfører, men nu skifter hun Venstre ud med Det Konservative Folkeparti. Venstre er blevet for smalt, lyder det fra Britt Bager.

Britt Bager var med 10.490 personlige stemmer en af Østjyllands helt store stemmeslugere ved folketingsvalget i 2019. Faktisk var hun den østjyske kandidat, der fik femteflest stemmer. 

Dengang hed partiet Venstre, nu hedder det Det Konservative Folkeparti. 

Det meldte hun ud tirsdag. Forklaringen skal findes i en kombination af noget personligt og politisk, forklarer hun.

- Jeg synes, Venstre har rykket sig. Det Venstre, jeg stillede op til i sin tid, var et Venstre, der på den ene side havde Jan E. Jørgensen og Ellemann, og på den anden side havde Inger Støjberg og Marcus Knuth. Nu mangler det ene ben. Jeg mener ikke, at Venstre er det brede, folkelige parti, det var tidligere. Det er blevet et smallere parti. Det er ikke den del, jeg tilhører, siger Britt Bager til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun var en af to østjyske folketingspolitikere, der stemte imod en Rigsretssag mod Inger Støjberg.

Skal være tro mod mig selv

Britt Bager har tidligere flirtet med Det Konservative Folkeparti, da hun som ung jurastuderende ved Aarhus Universitet var medlem af Konservative Jurister, som hørte under Konservativ Ungdom.

Men hendes landspolitiske karriere startede i Venstre, da hun i perioden 2009-2013 var politisk konsulent ved Venstres sekretariat på Christiansborg.

I 2015 stormede hun for første gang ind i Folketinget med flere personlige stemmer end selv mere garvede politiske kolleger som blandt andre Gert Bjerregaard. Hurtigt fik hun stor indflydelse i Venstre og var i 2018-2019 politisk ordfører for partiet. 

Selvom mange østjyder har stemt på Venstrekvinden Britt Bager, mener hun ikke, at hendes partiskifte gør hende illoyal.

- Når man sætter et personligt kryds, skal man kunne stole på, at det er en kandidat, der repræsenterer sine holdninger. Jeg har også skrevet under på grundloven og skal være tro mod mig selv. Det her er bestemt ikke noget, man gør hver dag. Det er en meget svær og enormt velovervejet beslutning. Den har stået på i et halvt år. Jeg bliver nødt til at være tro mod mig selv og handle på det, siger Britt Bager.

Ville være nemmest at blive i Venstre

Hun understreger samtidig, at det ikke handler om at skifte til en mere sikker havn i en tid, hvor Venstre daler i meningsmålingerne. 

- Jeg kan godt forstå, at folk, der ikke sætter sig ind i valgdata, tænker sådan. Men det er ikke sådan, det er. Jeg er valgt på Venstres tredje mandat med 10.500 personlige stemmer. Så Venstre skal meget langt ned i meningsmålingerne, før mit mandat er i fare. Så det nemmeste for mig ville være at blive i Venstre, fordi der er en ret stor sandsynlighed for, at jeg kunne blive genvalgt i Østjylland. Men det ville bare ikke være det rigtige for mig, siger hun. 

Baglandet ærgrer sig

Britt Bager har siden 2016 været opstillet i Djurskredsen, hvor hun har været yderst vellidt.

Derfor ærgrer det også i baglandet, at man nu skal sige farvel til den populære folketingspolitiker.

- Vi er rigtig kede af og ærgerlige over, at hun har forladt partiet. Ved sidste valg gav hun os det bedste valgresultat nogensinde i kredsen, har John Daugaard Hansen, formand for Venstre i Norddjurs Kommune, tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND.

Britt Bagers farvel til Venstre kommer som endnu en i rækken af højtstående Venstrefolk, der forlader partiet. 

Tidligere statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen samt tidligere minister og V-næstformand Inger Støjberg er de to mest prominente, som har forladt Venstre. Begge er i øjeblikket løsgængere.

Tidligere i den igangværende valgperiode er også Marcus Knuth skiftet fra Venstre til De Konservative.

Britt Bagers blå bog

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste