Bodegaejer om 30-minutters regel: -Når man er tørstig, så er man tørstig

Onsdag kan restauranter og barer åbne op for blandt andet indendørs servering med bordbestilling. Reglen om reservation mindst 30 minutter før er dog et unødvendigt benspænd, mener flere politikere bag genåbningsaftalen.

- Vi skylder vores kunder at åbne. Vi har haft bodegaen i 5 år, og vi har meget faste kunder, der kommer her.

Sådan siger ejer af Sunes Bodega på Mariagervej i Randers, Leo Petersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

På onsdag må restauranter og barer åbne op for både udendørs servering uden visning af coronapas og indendørs servering med coronapas. Men det er ikke uden frustration, at bodegaejeren fra Randers åbner op på onsdag.

Reglen om bordbestilling på barer og værtshuse vækker debat.
Reglen om bordbestilling på barer og værtshuse vækker debat.

- Det ville hjælpe utrolig meget, hvis ikke man skulle vente 30 minutter med bordbestilling. Når man er tørstig, så er man tørstig. Så venter man jo ikke en halv time på at komme ind, siger Leo Petersen.

Og lige netop reglen, om at din bordbestilling skal være udført mindst 30 minutter inden ankomst på restauranten eller baren, vækker debat.

- Det er noget fjol

Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Mona Juul, var selv med til at vedtage reglen. Hun mener dog ikke, at reglen er blevet udmøntet som planlagt.

- Jeg mener simpelthen, at det er noget fjol. Vi har lavet en aftale, der handler om, at vi skal åbne restauranter blandt andet, og så nytter det jo ikke noget, at man i udmøntningen af aftalen laver nogle benspænd, der gør, at der er rigtig mange, der ikke kan komme til at åbne, siger Mona Juul til TV2 ØSTJYLLAND.

Mona Juul (C) mener, at reglen bordreservation er decideret fjollet.
Mona Juul (C) mener, at reglen bordreservation er decideret fjollet.

Venstre-formand undrer sig

Formand for Venstre, Jacob Ellemann-Jensen, er enig med Mona Juul. Han undrer sig over, at regeringen ikke har talt med erhvervslivet i forbindelse med implementeringen af de nye restriktioner.

- Jeg synes, at den er rigtig træls. Nu får vi endelig åbnet for noget mere. Vi får åbnet for udendørs servering uden coronapas og indendørs servering, også synes jeg, at det der med at sætte et 30 minutters frist på, det virker lidt som et benspænd.

De mest populære restauranter i Østjylland:

- Jeg har en forventning om, at når sådan noget her skal udmøntes, så taler man med dem, der er impliceret i det, så man ikke spænder ben for sig selv. Og der har man undladt at tale med erhvervslivet, siger Jacob Ellemann-Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Man burde have talt mere med erhvervslivet i forbindelse med udformningen af reglerne, mener Jacob Ellemann-Jensen (V).
Man burde have talt mere med erhvervslivet i forbindelse med udformningen af reglerne, mener Jacob Ellemann-Jensen (V).

Malte Larsen, folketingsmedlem for regeringspartiet Socialdemokratiet, mener også, at reglen om de 30 minutters forsinkelse på bordbestilling er en smutter.

- Det siger noget om, hvor svært det er at lave politiske aftaler. Alle synes faktisk, at de gik derfra med gode intentioner og de rigtige aftaler, og så viser det sig efterfølgende, at det ikke helt virkede, som folk gerne ville. Det er selvfølgelig beklageligt for de mennesker, som det ikke virker for, siger Malte Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg tror, at de politiske partier, vi hører her, vil kræve at de 30-minutters forsinkelse bliver diskuteret ved næste forhandlingsbord. Sådan ser jeg også på det, siger Malte Larsen.

Malte Larsen (S) vil også have 30-minutters reglen diskuteret.
Malte Larsen (S) vil også have 30-minutters reglen diskuteret.Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

Norddjurs Kommune rådhus Grenaa

Nyeste tal: Lille bedring i coronatal i Norddjurs

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

COVID-19 LIVE:
Coronatest gennem næsen

liveblog 836 nye smittede viser dagens tal

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Dagens mest læste