AstraZeneca-vaccinen skrottes i Danmark

Danmark er det første land i verden til at droppe vaccinen helt.

AstraZeneca-vaccinen fjernes fra det danske vaccinationsprogram.

Det bekræfter Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde.

Danmark er det første land i verden til at droppe vaccinen helt.

- Det har været en svær beslutning midt i en epidemi at fortsætte vaccinationsprogrammet uden en effektiv og tilgængelig vaccine mod covid-19. Men vi har andre vacciner til rådighed, og vi har god kontrol med epidemien, siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

Tanja Erichsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, oplyser samtidig på pressemødet, at man er enig i Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) vurdering af, at der er flere fordele end ulemper ved vaccinen.

- Overordnet er det en sikker og effektiv vaccine til behandling af covid-19- sygdom, siger Tanja Erichsen på pressemødet.

I en pressemeddelelse tilføjer Sundhedsstyrelsen, at på grund af pauser i leverancer af vacciner fra Johnson & Johnson, kan disse ikke benyttes.

- Vedrørende Janssen-vaccinen fra Johnson & Johnson, har producenten sat leverancerne i karantæne, så de aktuelt ikke kan anvendes i Danmark, skriver styrelsen.

Alle borgere over 50 år forventes nu at være blevet tilbudt to vaccinestik den sidste uge i juni.

Det er en udskydelse på tre uger i forhold til den seneste kalender fra 29. marts.

Det viser en ny vaccinationskalender fra Sundhedsstyrelsen efter beslutningen om at fjerne AstraZeneca-vaccine fra udrulningen.

Den forventede dato for, hvornår alle over 16 år forventes vaccineret, er nu den første uge i august. Det er en udskydelse på to uger. 

De omkring 149.000 personer i Danmark, der har fået det første stik med en vaccine fra AstraZeneca, vil blive tilbudt en anden vaccine. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- De personer, der har modtaget første vaccination med AstraZeneca, vil senere modtage tilbud om vaccination med en anden vaccine, skriver Sundhedsstyrelsen.

Henning Grønlund Carlsen

De betalte den ultimative pris: Nu får de opkaldt veje efter sig

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

Dagens mest læste