André og Pernille stævner ud og følger deres største drøm

Lørdag stævner det unge par ud fra Kaløvig Bådehavn i deres sejlbåd Cleo med kurs mod de store verdenshave.

Mange mennesker drømmer om at trække stikket, vende livet på hovedet og leve på en helt anden måde.

Og nogen gør mere end at drømme. Blandt dem er det unge ægtepar Pernille Bartholdy og André Østergaard.

I morgen, lørdag, forlader parret nemlig deres familie, venner og liv i Danmark, når de slipper fortøjningerne i Kaløvig Bådehavn og stævner ud med kurs mod de store verdenshave på sejlbåden Cleo.

quote Vi skal til at udleve en drøm, som vi tror, kan gøre, at vi står glade op hver dag.

Pernille Bartholdy, 27 år

- Vi skal til at udleve en drøm, som vi tror, kan gøre, at vi står glade op hver dag. Vi vil nyde det langsomme liv til søs, livet om bord og prøve og se, om vi kan finde friheden og glæden derude i verden, hvor vi kan få et lidt andet perspektiv på det hele, siger Pernille Bartholdy til TV2 ØSTJYLLAND.

Lørdag formiddag sejler de fra Aarhus ned gennem Kielerkanalen til Gran Canaria, derefter over Atlanten til Caribien, videre til Panama, Galapagos, Fransk Polynesien. Og derefter ligger verden åben.

VIDEO: Kom med ombord på Pernille og Andrés Cleo.

”Det er ikke held”

Det er ikke første gang 23-årige André Østergaard og 27-årige Pernille Bartholdy tager på eventyr sammen. De har rejst en del, og de har også boet på en øde ø.

- Vi havde ikke net eller noget, og vores familie og venner var her stadig, da vi kom hjem igen. Og der var faktisk ikke sket det store hos dem, så vi gik ikke glip af noget, siger André Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Parret sagde ja til hinanden den 22. august, og hvad angår børn, karriere og uddannelse, så tager de tingene som de kommer.  
Parret sagde ja til hinanden den 22. august, og hvad angår børn, karriere og uddannelse, så tager de tingene som de kommer.   Foto: Privat foto

For et halvt år siden besluttede parret sig for at forfølge deres drøm om at tage på verdensomsejling.

De købte båden Cleo, opsagde deres lejlighed op og flyttede ned i båden. Siden da har de arbejdet hårdt på at gøre Cleo klar til de store verdenshave.

quote Det er ikke held, at vi er nået hertil, og at vi rejser ud i morgen. Det er et aktivt valg, vi har taget. Det er noget, vi har gjort os fortjent til.

Pernille Bartholdy, 27 år

- Det er ikke held, at vi er nået hertil, og at vi rejser ud i morgen. Det er et aktivt valg, vi har taget. Det er noget, vi har gjort os fortjent til, for vi har arbejdet hårdt for at nå hertil, siger Pernille Bartholdy til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Vi har gået på kompromis med mange ting og sagt nej til mange ting. Vi går ikke i biografen, vi går ikke i byen og bruger penge, og vi tager ikke ud og spiser, men til gengæld er vi rigtig gode til at lave en picnic nede på stranden, og gøre det man har at gøre med gratis for at spare penge, siger hun.

Det unge par har haft kendskab til sejlerlivet i mange år, og André er skipper.

VIDEO: Hovedmålet er lige nu Fransk Polynesien i Stillehavet, men præcis hvor lang tid de ender med at sejle rundt i verden, er endnu ubestemt.

Tager fremmede med på rejsen

Parret har lånt penge til skibet af en kammerat, og de øvrige ting på båden har de selv sparet op til.  

Ombord har de også seks gaster, der bidrager økonomisk, men også praktisk og især socialt.

- Vi vil gerne have noget inspiration fra andre, og det får vi ved at invitere nogen om bord. Vi får lov til at høre nogle livshistorier og møde nogen, der har nogle gode bud på, hvordan livet også kan leves, siger Pernille Bartholdy til TV2 ØSTJYLLAND.

Ægteparret har boet sammen på en båd i mange år, og de er bestemt ikke nervøse for, at ægteskabet ikke kan bestå verdensomsejlingen.
Ægteparret har boet sammen på en båd i mange år, og de er bestemt ikke nervøse for, at ægteskabet ikke kan bestå verdensomsejlingen. Foto: Privat foto

I dag er gasterne flyttet ind, og i morgen slipper de så fortøjningerne. Og spørger man parret, hvordan man gør dem kunsten efter, så handler det altså bare om at kaste sig ud i det.

- Man skal sætte sig ned og tage en beslutning og tænke over, om man virkelig vil det her, og om man vil give slip på alt andet, man har i dagligdagen. Hvis man kan svare ja til det, så kan man lige så godt bare gøre det. Så sætter man sig ned og laver en plan over, hvornår man skal afsted, siger André Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Gasterne kan være med i op til 100 dage, mens parret selv vil være afsted på ubestemt tid.

VIDEO: Her kan du se mere til parret og høre mere om turen ud i verden.