Ahmad elsker dronningen - det kniber med kærligheden til medflygtninge

Ahmad fra Syrien er blevet dansk royalist.

41-årige Ahmad Rushdie er uddannet psykolog i Syrien. Han er gift og far til en datter og to sønner. Foto: Privat

Ahmad Badawi holder mere af Danmark og vores dronning, end du gør.

Okay, det ved jeg ikke. Jeg ved, at hans facebookprofil hedder "Ahmad elsker DK", og at han er meget bevidst om og taknemmelig for, at han lever i et, på mange områder, meget velfungerende land. 

Læs også Velintegreret flygtning revser debattonen: - Jeg bliver aldrig god nok for politikerne

Danskere har stor frihed. Vi bestemmer selv, hvem der bestemmer over os. Ingen sulter. Der er ikke krig.  

Krig var det, 41-årige Ahmad flygtede fra. Det er omkring fem år siden. Ahmad boede i den syriske by Daraa. Han forlod et land, hvor Islamisk Stat hærgede, og der faldt bomber i hans by. 

Søde danskere

Lige siden han kom til Danmark, har Ahmad Badawi gjort alt, hvad han kan, for at sætte sig ind i vores kultur, levevis og samfundsstruktur. Han vil gerne leve som en dansker i Danmark. 

- Jeg elsker Danmark og hele den danske kultur i forhold til ligestilling, uddannelse og arbejde. De fleste danskere er meget, meget kloge og søde og godt opdraget, og de har respekt for hinanden og for regler, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg bliver stolt over mit land, når Ahmad beskriver det. 

Ahmad har været med i bestyrelsen i SF Randers. Her ses han sammen med medlem af Randers Byråd Rosa Lykke Yde (tv.) og folketingsmedlem Charlotte Broman Mølbæk. Foto: Privat

"Mere end vi fortjener"

Ahmad bor i Randers med sin kone, 35-årige Razan. Parret har været sammen i 12 år og har sammen en 10-årig pige, der er født i Syrien, og to drenge på henholdsvis fem og tre år. 

Razan var skolelærer i Syrien. Nu er hun fastansat ved Forenede Hotelservice og arbejder desuden som tolk. 

Mange troende gør gode ting, fordi de tror på, at de kommer i himlen. Jeg synes, den rigtige himmel er Danmark. 

Ahmad Badawi

Ahmad er uddannet psykolog. I Danmark har han forskellige rengøringsjobs. Det er de færreste psykologer, der tjener deres penge ved at støvsuge og gøre toiletter rene.

Du kommer ikke til at høre Ahmad klynke over de jobs, han kan få her i landet.

- Danmark har givet mig og min familie mere, end vi fortjener. Flygtninge skal tænke over, hvor mange danskere og europæere, der hjælper os med at komme væk fra krig. Når jeg arbejder med rengøring, er det en måde at sige tak til Danmark, fordi Danmark hjælper mig meget, siger han.

Ahmads to drenge, Rayan og Yanal, er begge født og opvokset i Danmark. Foto: Privat

En to meter høj bro

Ahmad Badawi er bestyrelsesmedlem i Randers Mod Racisme. Han har været med i bestyrelsen i SF Randers. Han er netop nu opstillet som suppleant til afdelingsbestyrelsen i Randers Boligforening af 1940. 

Den store mand, Ahmad er 204 centimeter høj, har også påtaget sig rollen som bro mellem flygtninge og det danske samfund. 

- Jeg har et dansk hjerte og en dansk hjerne, men jeg har en arabisk mund, så jeg kan hjælpe andre indvandrere med at finde danske kontakter, så de kan blive en del af samfundet. De skal forstå danske regler og leve lidt ligesom danskere, siger han og fortsætter:

- Hvis flygtninge aldrig snakker med danskere eller får et arbejde, får de et dårligt liv. Det er ligesom at være i fængsel.

Dronning Margrethe er ifølge Ahmad "den bedste og smukkeste dronning i verden." Billedet her er fra den dag, Ahmad bestod sin medborgerskabsprøve. 23 korrekte svar på 25 spørgsmål. Foto: Privat

Gider ikke arbejde

Mens Ahmad Rushdi elsker Danmark og dronning Margrethe, er han utilfreds med en stor del af de øvrige flygtninge, der bor i vores land. 

- Mange synes, at danskere er racister, men jeg tror, de lukker øjnene. Det handler om, at de ikke kan forstå kulturen. Mange arabere lever efter en meget gammel kultur, og de vil gerne, at mænd har magten. De kan ikke forstå, at vi skal respektere kvinder og børn, siger han.

Ifølge Ahmad Badawi udnytter mange flygtninge det danske velfærdssystem. 

Læs også Afghanske ildsjæle hjælper flygtninge og indvandrere i arbejde

- De laver ingenting. De er bare hjemme. Det er ikke fordi, de ikke kan arbejde, men fordi de ikke gider eller ikke bryder sig om den danske kultur. Så siger de, at de har en sygdom eller er psykisk syge.

Det er ikke alle flygtninge, der nasser på det danske system. Der er også mange dygtige og hårdtarbejdende flygtninge i vores land, understreger han.

Smittende kærlighed

I den forgangne sommer skrev Ahmad et brev til Dronningen, hvori han fortalte om sine egne og konens succesoplevelser i Danmark - og takkede for det liv, parret nu har sammen.

Han blev noget overrasket, da han fik et brev retur.

Dronning Margrethe skrev, via sin privatsekretær Marianne Dupont, at hun var glad for det søde, fine og rørende brev, og hun ønskede familien en god sommer.

  Foto: Privat

Charlotte Broman Mølbæk kender Ahmad Badawi fra SF i Randers, og hun mener, at han gør et flot stykke arbejde for være med til at integrere andre syriske flygtninge.

- Han er jo et virkelig godt eksempel på, at vi får mange mennesker til Danmark, som gerne vil engagere sig i Danmark. Han er åben og inviterer folk med til arrangementer, så de kan blive klogere på samfundet, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Elsker Ahmad Badawi Danmark lidt for meget?

- Det kommer jeg aldrig til at sige. Det er dejlig smittende, at han har kærlighed til Danmark. Men integration går begge veje. Det er ikke kun ham, der skal integrere sig, vi skal også tage imod ham med åbne arme. 

Ahmad har bestået en medborgerskabsprøve. Hvis han får permanent opholdstilladelse, kan han på sigt måske blive statsborger.