Aflyser på stribe: Ekspert mener, det er for tidligt

Flere virksomheder har allerede nu valgt at aflyse julefrokosten, da de frygter smittespredning, mens andre har vendt hele julefrokosten på hovedet.

Den ene fest efter den anden er blevet aflyst henover sommeren, og mange ser med stor sandsynlighed frem til at feste med sine kollegaer til den årlige julefrokost.

Det er der dog mange medarbejdere, der allerede nu kan skyde en hvid pind efter.

Flere virksomheder har nemlig meldt ud, at medarbejderne skal lade nissehuen og danseskoene blive hjemme, da årets julefrokost er aflyst. Årsagen er den samme. De frygter alle smittespredning af COVID-19.

En af de virksomheder, der aflyser julefrokosten i år, er rengørings- og rydningsfirmaet, Bucher Municipal.

- Vi vil særligt i år rigtig gerne have afholdt julefrokosten, fordi vi har lavet en fusion med en anden virksomhed, så det betyder meget, at vi nu ikke har mulighed for at ryste de ansatte rigtig sammen, siger administrerende direktør Per Lovring til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Thomas Black mener, at julefrokosterne sikrer, at flere på arbejdspladsen lærer hinanden at kende. 

Det er også en aflysning, som ærgrer flere af de ansatte i virksomheden. Virksomheden har 340 ansatte i deres afdeling i Silkeborg, og disse ansatte har deres daglige gang i flere forskellige bygninger på Lillehøjvej.

- Det er jo træls, for den fest giver noget på tværs af afdelingerne, og det kan vi ikke hente i dagligdagene. Selvom der kun er 50 meter over til kontorbygningen, så kan det godt føles som om, der er flere kilometer, og den følelse er en julefrokost med til at nedbryde, siger Thomas Black, der er tillidsmand i virksomheden, til TV2 ØSTJYLLAND.

Alternativ julefrokost

I Østjylland er der fortsat forbud mod at man samles mere end 100 mennesker.

Det gør, at en del virksomheder skal tænke kreativt, hvis de har mere end 100 mennesker ansat, og gerne vil holde fast i at afholde den årlige Julefrokost.

Det er præcis, hvad detailkæden Jysk, har valgt at gøre. Normalt holder de en stor fest for omkring 2.000 ansatte, men i år vender de det hele på hovedet. Det gør de ved hjælp af eventfirmaet Dypång.

Normalt er omkring 2.000 ansatte hos Jysk samlet til fest. I år skal landets butikker holder deres egen julefrokost.
Normalt er omkring 2.000 ansatte hos Jysk samlet til fest. I år skal landets butikker holder deres egen julefrokost.

- I år holder vi mange små arrangementer i stedet for. Hvis man holder det sikkert, så kan man godt forsvare at invitere sine medarbejdere til et sikkert arrangement, siger Mads Eriksen, der er direktør i Dypång, som blandt andet arrangerer Jysk’ fester.

Mads Eriksen fortæller også, at Jysk er en af de få virksomheder, som har valgt at holde fast i julefrokosten. De fleste vælger at aflyse helt.  

Ekspert: Ærgerligt at aflyse

I disse coronatider, er der mange restriktioner, der skal overholdes. På trods af det mener fremtidsforsker Marianne Levinsen ikke, at virksomhederne nødvendigvis skal skynde sig at aflyse julefrokosterne.

- Jeg ved, at jeg går lidt imod de sundhedsmæssige retningslinjer nu, men jeg mener, at man som virksomhed virkelig bør tænke sig om, inden man aflyser julefrokosten, siger Marianne Levinsen til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Mange ansatte ser julefrokosten som frynsegode på samme måde, som vi ser det at holde ferie og rejse. For nogen er det måske den eneste fest om året, hvor de er uden børn, siger hun TV2 ØSTJYLLAND.

Marianne Levinsen er Fremtidsforsker.
Marianne Levinsen er Fremtidsforsker.

Marianne Levinsen understreger også, at begivenheder, som eksempelvis en julefrokost, er vigtig for det sociale fællesskab på en arbejdsplads.

Hun opfordrer derfor virksomheder til at finde et alternativ, hvis de har mulighed for det, fremfor at aflyse julefrokosten helt.

pakker

Østjyske pakkeshops bugner: - Det er gået helt amok efter Black Friday

porskjær

Skimmelsvamp: Børnehavebørn må flytte efter få måneder

Tina Nymark Juul

Politiet kendte sandheden: - De må træde tilbage

Anders Holch Povlsen Bestseller

Anders Holch Povlsen er nu verdens 254. rigeste mand

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt