Aarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Vil du gerne undgå, at den lange vatpind bliver stukket langt op i næsen på dig foran en lang kø af ventende mennesker? Aarhus Universitetshospital undersøger, om netop dette kan blive en realitet.

Lige nu har omkring 400 forsøgspersoner fået et podningskit med hjem for at se, om hjemmepodning er lige så sikker som en test fra testcentrene. 

- Podningskittet består af en vatpind, reagenser (en kemisk væske, der blandes sammen med testen for at få et svar) og en lille testplade, hvor man med det samme kan se, om man er smittet, forklarer afdelingslæge Sanne Jespersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Sanne Jespersen sidder her med podningskittet, som 400 forsøgspersoner prøver af i deres hjem.
Sanne Jespersen sidder her med podningskittet, som 400 forsøgspersoner prøver af i deres hjem.

På denne måde håber Aarhus Universitetshospital at gøre det nemmere for folk at blive testet, så flere lader sig blive testet i fremtiden. 

- Hvis hjemme-coronatesten viser sig at være pålidelig, vil det blive langt nemmere at isolere flere positive og på den måde stoppe smittespredningen, siger afdelingslæge Sanne Jespersen.

Ved hjælp af en instruktionsvideo regner Aarhus Universitetshospital med, at folk godt kan finde ud af hjemme podningen.

quote Hvis man spørger ind til de folk, der indtil videre har været med i undersøgelsen, er hjemmetesten en mere behagelig måde at blive testet på. De siger, at det er nemmere og mere behageligt at være derhjemme imens.

Sanne Jespersen

- Der er lavet lignende studier, der viser, at det godt kan lade sig gøre at teste sig selv hjemmefra. Men det er selvfølgelig vigtigt at få undersøgt pålideligheden af netop disse resultater, siger Sanne Jespersen.

Deltagerne i hjemmetestforsøget er forinden blevet testet for covid-19 på et offentligt teststed for at kunne sammenligne resultaterne. 

Hør nærmere om hjemmepodning og hvordan det kan gøre en forskel i indsatsen mod corona.
nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Første tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet i Danmark

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener