Aarhus og Randers får nye hotspots: Her bliver det sværere at samles

De nye hotspots bliver oprettet for at forhindre, at smitten spreder sig til nattelivet.

I Randers bliver Storegade nyt hotspot fra på torsdag 17.00. Foto: Østjyllands Politi

Det bliver nu sværere at samles mange mennesker for at feste flere steder i Randers og Aarhus.

Politiet har nemlig besluttet at oprette to nye hotspots i de to østjyske byer.

I Randers er der tale om Storegade, imens det i Aarhus er omkring Åboulevarden, Store- og Lilletorv, Pustervig og Skolegade, der bliver oprettet et hotspot.

Læs også Det bliver dyrere at være indbygger i Skanderborg Kommune

- Vi vil gøre alt, vi kan, fra politiets side for, at antallet af smittede ikke stiger voldsomt igen i Østjylland, og derfor holder vi ekstra godt øje med nattelivet, hvor vi ved, at mange samles. Vi er bekymrede for, at folk glemmer retningslinjer og den sunde fornuft, når stemningen er høj, og der er alkohol i blodet, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Det er blandt andet sådan nogle skilte, politiet er ved at sætte op. Genrefoto. 

Baggrunden for de nye hotspots er, at antallet af coronasmittede er blusset op på landsplan.

Fakta om opholdsforbud 

Når der er udstedt opholdsforbud, betyder det, at det kan give en bøde på 2500 kr. at opholde sig i området. Det er fortsat tilladt at passere igennem området og dermed i orden at løbe en tur eller lufte sin hund der. 


Der kan kun udstedes opholdsforbud for mindre, afgrænsede områder som eksempelvis parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger og campingpladser. 

Du kan læse mere om opholdsforbud i § 10 i "Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19".


Kilde: Østjyllands Politi

Se mere

Opbakning fra borgmestrene

De nye hotspots skal forhindre, at smitten spreder sig i det østjyske natteliv, hvor mange samles.

Ifølge borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), er det en god idé at sætte ind lige netop der.

Læs også Soldat gik amok på to cyklister: 17-årig pige brød sammen

- Der kan hurtigt samles mange mennesker i midtbyen, og jeg håber, at både de unge og alle vi andre, tænker os om og ikke forsamler os i samme område, når vi går i byen. Det er vigtigt, at vi holder fast og husker de gode vaner med afstand og håndsprit– også, når vi mødes i festligt lag, siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

Også borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen (S), bakker i pressemeddelelsen op om politiets oprettelse af hotspots.

i Aarhus er det omkring Åboulevarden, Store- og Lilletorv, Pustervig og Skolegade, der bliver oprettet et hotspot. Foto: Østjyllands Politi

- Vi skal huske de gode vaner, og det er nu, vi skal holde fast i retningslinjerne for at beskytte os selv og hinanden. Vi har et fælles ansvar for at holde smittetallet nede, og det kan lynhurtigt gå den forkerte vej, hvis vi ikke passer på hinanden. Derfor er vi glade for politiets tiltag i Randers, siger han.

De to hotspots bliver oprettet fra torsdag klokken 17.00, og Østjyllands Politi er i samarbejde med Aarhus Kommune og Randers Kommune i gang med at sætte skilte op, der advarer om, at politiet kan indføre opholdsforbud på stedet.