Chokolade-julekalender bliver kaldt tilbage

En chokoladejulekalender, som Frellsen har lavet for Red Barnet, bliver trukket tilbage på grund af bismag.

Frellsen chokolade og Red Barnet arbejder igen i år sammen om en chokoladekalender. Foto: Frellsen

10.000 chokoladejulekalendere fra Frellsen bliver tilbagekaldt, fordi de smager af pap.

Julekalenderen er solgt hos 40 Frellsen-forhandlere i hele landet og 52 specialforhandlere. Det oplyser Frellsen.

Læs også Gratis parkering til julefrokostgæster – drik dig plørefuld og lad bilen stå

- Vi har konstateret, at der er en bismag i nogle af kalenderne. Vi mistænker, at bismagen stammer fra kalenderomslaget.

- Alle emballager til julekalenderen er dokumenteret egnet til kontakt med fødevarer, og vi vurderer, at der ikke er en sundhedsmæssig risiko, skriver Frellsen i en pressemeddelelse.

Peter Frellsen (til højre), der er direktør for Frellsen, beklager, at virksomheden har måttet tilbagekalde 10.000 chokoladejulekalendere, fordi de har en bismag. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Kan få pengene tilbage

Man kan få pengene tilbage for julekalenderen, hvis man afleverer den i en Frellsen-butik.

Peter Frellsen, der er direktør hos Frellsen, fortæller, at virksomheden tidligere i denne uge fik enkelte klager fra kunder om julekalenderen.

De har mange børn, og vi har en chokoladefabrik, så måske vi kan finde ud af et eller andet.

Peter Frellsen, direktør, Frellsen

- Det startede med, at vi fik to klager i starten af ugen, og derfor gik i gang med at undersøge sagen, som nu er endt med, at vi må tilbagekalde kalenderne.

- Det er en rigtig kedelig sag, som vi selvfølgelig ærgrer os meget over. Vores førsteprioritet har været at få tilbagekaldt kalenderen og få orienteret vores kunder, siger Peter Frellsen.

Red Barnet går glip af 80.000

Fødevarestyrelsen er orienteret om tilbagekaldelsen. Det samme er alle Frellsen-forhandlerne, som hænger tilbagekaldelsen op i butikkerne rundt i landet.

Chokoladejulekalenderen er lavet til fordel for Red Barnet. Hvis alle de 10.000 julekalendere bliver leveret tilbage, vil Red Barnet gå glip af omtrent 80.000 kroner, fortæller Peter Frellsen.

- Vi kommer selvfølgelig også til at have en dialog med Red Barnet om det her. De har mange børn, og vi har en chokoladefabrik, så måske vi kan finde ud af et eller andet, siger han.

05:04

VIDEO: I december kan man få en tur med Juldamperen, komme i julestemning og se Aarhus fra havet. Indslaget er fra den 5. december.

Luk video