Yderligere to ældre udsat for tricktyveri begået af kvinder

To ældre kvinder blev mandag udsat for tricktyveri i henholdsvis Odder og Åbyhøj i Aarhus

Det var her ved Aldi på Banegårdsgade i Odder, at en 90-årig kvinde mandag eftermiddag blev udsat for et tricktyveri. Foto: Google Street View

Yderligere to anmeldelser om tricktyveri er landet på bordet hos Østjyllands Politi. Det drejer sig om sager, hvor to ældre kvinder mandag var udsat for tricktyverier begået af en gruppe kvinder.

Mandag kunne vi her på TV2 ØSTJYLLAND fortælle om tre tilfælde af tricktyveri begået mod ældre i weekenden og i sidste uge i henholdsvis Skødstrup, Solbjerg og Malling. Politiet frygter, at en tyvebande kan være på spil, og at det kan være de samme, der står bag sidste uges tyverier og de to, der blev begået mandag.

Læs også Kvindelige tricktyve hærger: Ældre snydes for penge og smykker

Fælles for dem alle er nemlig, at det er to til tre kvinder, der mistænkes at stå bag, og at fremgangsmåden har ligheder.

- Vi kan ikke afvise, at der er tale om den samme gruppe kvinder, der har været på spil mandag som også var på spil i weekenden og i sidste uge. Det er noget, vi har med i vores efterforskning, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen.

Distraherede kvinde med blomster

Mandag blev en 90-årig kvinde udsat for et tricktyveri ude foran Aldi på Banegårdsgade i Odder klokken 15.15. Kvinden blev passet op af tre kvinder, da hun passerede et hjørne med sin rollator. Her stak den ene af de tre kvinder en buket roser op i ansigtet på den 90-årige, mens de to andre rodede i den 90-åriges taske og poser, som lå i rollatoren. Den 90-årige forsøgte at komme ud af situationen ved at slå blomsterne væk og bede kvinderne om at gå, da hun godt vidste, at der var noget galt. 

Ved du noget?

Har du oplysninger i en eller flere af sagerne bedes du kontakte Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Men desværre uden held. De tre kvinder havde stjålet hendes pung, inden de forlod stedet.

De tre kvinder var iført sort tøj og har mørkt hår.

Læs også Tricktyverier: Falsk varmemester og niece fupper ældre kvinder

Senere på dagen var den så gal i Åbyhøj i Aarhus. Her blev en ældre kvinde ligeledes udsat for et tricktyveri begået af tre kvinder, som havde antastet hende, hvoraf den ene af dem havde slået ud efter hende. 

- Vi har den udfordring, at vi ikke har det bedste signalement af kvinderne i de to tilfælde mandag, siger Jeanette Løw Rasmussen.