VIDEO: Her flyttes Oddergrisen

Toget er sendt på pension

01:23

1 af 2

Oddergrisen kørte sidste år sine sidste kilometer. Et nyt og mere moderne tog er nu på skinnerne mellem Odder og Aarhus, men den gamle togvogn er slet ikke glemt.

Onsdag fik den et nyt hjem, da den flyttede til en mere permanent tilværelse ved Pakhuset i Odder, hvor den bliver blive omdannet til mødefaciliteter i forbindelse med Pakhusets café.

Oddergrisens nye placering glæder de lokale. Det er nemlig et stykke danmarkshistorie, de nu har sikret sig.

- Andre steder har de Egtvedpigen og Grauballemanden, nu har vi Oddergrisen, og det er mindst lige så stort et nationalklenodie synes jeg, fortæller formand for Pakhusforeningen, Svend Donby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er ikke nogen let opgave, at løfte det tonstunge tog over på de skinner, der nu skal være en permanente holdeplads for det rød-orange retrotog. Derfor er der i dagens anledning indhentet en stor kran til formålet.

På sigt er det meningen, at togets interiør skal sættes i den oprindelige stand, og det kommer til at kræve både tid og penge.

- Det kommer til at kræve en masse specialister både til sæder, lofter og andet, så i den kommende tid skal vi ud og se, om vi kan få fat i nogle midler, selvom vi selv vil gøre meget for at få den gjort ren og klar, fortæller formanden.

I videoen øverst på siden kan du se toget blive flyttet og høre Svend Donby fortælle om det.