Vandt kvart million med sms

Vandt for at stemme ved kommunalvalget

Anne Julie Søe Evers Fjældstad fra Odder har i dag vundet 250.000 kroner i en stor sms-konkurrence.

Den store pengepræmie vandt hun slet og ret, fordi hun deltog i en konkurrence, hvor man efter at have stemt til kommunalvalget skulle sende en sms om, at man nu havde sat sit kryds.

- Jeg kan næsten ikke forholde mig til det. Det er meget surrealistisk og det skal lige synke ind, siger Anne Julie Søe Evers Fjældstad til TV2.

Sms-konkurrencen var del af en landsdækkende kampagne "Nærdemokratiet er en vindersag - Stem og Vind En Kvart Million", som Ugeavisen Esbjerg stod bag med hjælp fra en fond, en brancheforening, en række virksomheder fra især Esbjerg og ugeavisen Herlev Bladet.

Skaber debat og opmærksomhed

Kampagnen har været med til at skabe debat og opmærksomhed i hele landet ved at sætte en præmie på 250.000 kroner på spil for for at sætte fokus på kommunalvalget.

- Men målet med kampagnen var først og fremmest at sætte spørgsmålet om den faldende nærdemokratiske interesse til diskussion. Vores kampagne har bidraget til debatten og - sammen med andre kampagner - været medvirkende til, at stemmeprocenten ved kommunal- og regionsrådsvalget i 2013 blev højere end i 2009, siger initiativtageren til Stem og Vind En Kvart Million, redaktør Erik Haldan, Ugeavisen Esbjerg.

Anne Julie Søe Evers Fjældstad fra Odder har allerede en plan for, hvordan hun vil bruge den kvarte million:

- Det er måske ikke så spændende, men jeg skal bruge dem til at dække en gæld jeg har fået efter en skilsmisse. Det bliver en stor lettelse for min økonomi og min hverdag, siger hun.

Den heldige vinder fik i dag overrakt checken af Mogens Lykketoft på Christiansborg.