Ungeren i Odder: Nyt ungdomshus har set dagens lys

Lørdag åbnede et samlingssted for de unge i Odder

Unge i Odder har i mange år syntes, at byen var en smule kedelig. Der har nemlig aldrig rigtig været et sted, hvor unge kan hænge ud og være sammen i fritiden. Men det blev der lavet om på lørdag, hvor byen fik sit første ungdomshus.

- Der har nok manglet sådan et sted, hvor man kan mødes. Det er som om, at der ikke rigtig er et sted, hvor man gå hen bare for at være, siger 18-årige Mads Veje Andersen, der er gymnasieelev fra Odder.

Men det er der altså lavet om på nu med ungdomshuset i Underværket, der lørdag blev indviet.

Odder har ganske vist en masse fritidstilbud til dem, der kan lide at dyrke sport, men byen har ikke hidtil haft et sted, hvor unge bare kan mødes.

- Da vi var yngre, satte vi os nogle gange ned på cafeteriet i Kvickly efter skole og sad der en hel eftermiddag og kiggede. Det var hverken sjovt for os eller Kvickly, siger Agnes Halldorsdatter Johansen, der er 18 år og gymnasieelev fra Odder.

Det nye ungdomshus skal være et fristed for de unge mellem 13 og 20 år, og det har åbent hver tirsdag og torsdag, ligesom der vil være åbent af og til i weekenden.

- I Odder har der aldrig rigtig været noget, man kunne gøre som ung. Man er bare gået hjem og har siddet for sig selv og spillet computer eller set tv. Og det har vi syntes var mega kedeligt. Vi vil derfor gerne lave et alternativ til det og et sted, hvor man kan komme hinanden ved på tværs af skoler og årgange, siger Hector Brunhøj Husum, formand Odder Ungdomsråd, om byens nye samlingssted for unge.

Du kan se mere om det nye ungdomshus i Odder i videoen øverst på siden.