”Ulvehunden” Ike fik politiet efter sig: Nu kan den blive model

Politiet opsøgte Amalie Boritz Hansen og hendes ”ulvehund” Ike. Efter et Facebook-opslag er det væltet ind med søde kommentarer og jobtilbud.

Hunden Ike er ikke helt, som andre man ser på gaden. Den ni måneder gamle hanhund er nemlig en fjerdedel ulv – og dermed vækker udseendet også lidt ekstra opsigt.

Det måtte Amalie Boritz Hansen, der ejer hunden, sande, da hun sammen med Ike gik en tur i en skov ved Odder. Pludselig dukkede politiet nemlig op, og de ville gerne se papirer på hunden.

- Det kom lidt ud af det blå. Jeg undrede mig over, hvordan de lige vidste, hvor jeg var, siger Amalie Boritz Hansen til TV2 ØSTJYLLAND. Hun bor nemlig i Malling og var blot på besøg hos sin familie i Odder.

Hunden er købt ved en avler i Langå, og der var da heller ingen problemer med at fremvise de rette papirer.

- Jeg tror, det er udseendet, der har skræmt folk, siger hun.

Fået tilbud som model

Oplevelsen fik Amalie Boritz Hansen til lave et opslag i Facebook-gruppen Odder 8300. Hun ville understrege, at hunden altså ikke er farlig, og at man er velkommen til at stille spørgsmål.

Amalie Boritz Hansen fortæller, at racens aktivitetsniveau minder om sibirsk husky – altså er den meget, meget livlig.
Amalie Boritz Hansen fortæller, at racens aktivitetsniveau minder om sibirsk husky – altså er den meget, meget livlig.

Den mission, må man sige, hun er lykkes med. På 12 timer har opslaget fået mere end 200 likes og 100 positive kommentarer.

Derudover har Ike fået tilbud om at blive model for hundeudstyr, og så er der flere fotografer, der gerne vil tage billeder af ham.

- Det havde jeg slet ikke regnet med. Der er mange, der også har skrevet privat og vil vide mere om racen. Det er fedt, folk er så nysgerrige, siger Amalie Boritz Hansen.