Udsigt til bedre veje i Odder: De værste veje er taget

Odder Kommune har startet foråret med at se på de kommunale veje, som er i dårlig stand efter en hård vinter

Vejene i Odder er ved at få en ordentlig overhaling. Vi har på TV2 ØSTJYLLAND tidligere fortalt om, at vejene i Odder Kommune var i dårlig stand.

En af de veje, som var hårdest ramt, var Skalborgvej. Didde Sværdpiil bruger ofte vejen, og hun er glad for, at Fælles Drift & Service fra Odder Kommune har ordnet vejen.

quote Det er så dejligt. Nu er det fantastisk at køre der. Jeg havde ikke regnet med, at den blev ordnet.

Didde Sværdpiil, bilist

- Det er så dejligt. Nu er det fantastisk at køre der. Jeg havde ikke regnet med, at den blev ordnet, fortæller Didde Sværdpiil til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er stadig veje i kommunen, som er ramt af huller. De problemer er kommunen opmærksom på.

- Status er, at vi arbejder på rabatter og slaghuller. Og så er vi i gang med indhente tilbud og prioritere slidlag. Hvilke veje det drejer sig om, er ikke endelig prioriteret, fortæller leder af Fælles Drift og Service, Leo Kristoffersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vejret spiller en vigtig rolle

Det gode vejr er en forudsætning for, at vejhullerne kan laves.

- Vi er i gang med alle kommunens veje. Vi har fået det vejr, der gør, at vi kan gøre noget, fortæller Leo Kristoffersen

Han ville gerne ordne vejene endnu hurtigere, men det kan ikke lade sig gøre.

- Vores problem er, at vores entreprenør også kører i andre kommuner. De har ikke har ikke ledige folk nu, men de har taget de værste veje. Så vender de tilbage og tager noget mere, siger Leo Kristoffersen.

Men han er glad for, at frosten er ovre. Det gjorde det svært at lappe hullerne i vejene.

- Vi kan ikke lave rabatter, når der er frostvejr eller tøvejr. Vi kan ikke bare ploppe noget i hullerne, når de er fulde af vand. Derfor skiltede vi også ude på Skaldborgvej med, at der var huller i vejen. Men for at vi kan lave tingene ordentligt, skulle vi være i en frostfri periode og i en periode, hvor hullerne ikke er fulde af vand, siger Leo Kristoffersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Didde Sværdpiil bruger stadig rabatten for at komme forbi andre bilister, men det er ikke længere et stort problem.

- Vi skal stadig have et hjulsæt ude i rabatten, men nu er der ikke fare for, at man kører galt i de store huller, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I februar var Skalborgvej ramt af voldsomme huller. Flere bilister punkterede hver uge på vejen. Indslaget er fra februar.

Kommunen skal betale for uheld forårsaget af huller i vejen

Det har tidligere været debateret, hvem der står med regningen for uheld forårsaget af huller i vejen.

Landsretten har netop afsagt dom i en sag med en cyklist, som er kommet til skade i et vejhul.

Det er en 66-årig mand fra Haderslev, som har vundet over Haderslev Kommune, skriver Ritzau.

Udover kommunens egne sagsomkostninger skal de betale 82.000 kroner i dækning til den ældre mand.

Kommunens erstatningspligt afhænger af om vejsyn er blevet overholdt. Altså om vejene løbende bliver tjekket og problemerne udbedret. Det var ikke tilfældet i den pågældende sag.