Tunø-formand glæder sig: Busselskaber har allerede booket ture

Der er store forventninger til foråret som betyder billigere færgebilletter til de østjyske øer - Tunø jubler, mens man på Endelave er mere afdæmpet

Da sommerferien gik på hæld sidste år, og den for mange "frygtede" efterårssæson, der ofte betyder færre turister, ventede lige om hjørnet, skete der noget nyt på øerne. 

I juni 2016 besluttede et flertal i Folketinget at gøre det billigere at sejle til en række danske øer, og det fik antallet af færgebilletter til at stige til blandt andet Tunø. 

Turisterne kunne udenfor sæsonen slippe med langt billigere priser - og det fik i efteråret 2.540 flere turister til at indløse billet til en Tunø-tur end normalt på den tid af året. 

Nu er foråret over os og fra i dag, den 16. marts, sker det altså igen. Takstnedsættelsen gælder nemlig både forår og efterår de kommende år. I alt 55,6 millioner kroner er afsat årligt i den forbindelse. 

Udsigten til billigere billetter får formand for Tunø Beboerforening og ejer af Thunø Kro, Jan Heitmann, til at være forventningsfuld.

- Det er selvfølgelig super, super positivt. Det er dejligt, det er blevet til noget. Det gør måske, at folk lige tager på en spontan tur herover, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Flere interesserede i en sejltur

En enkeltbillet for en voksen koster fra i dag 48 kroner, hvorimod den før den 16. marts kostede næsten det dobbelte - nemlig 95 kroner. 

(Artiklen fortsætter under grafikken)

 

Gennem årene har beboerne på Tunø kæmpet for, at billetpriserne skulle sættes ned, så der var naturligvis stor tilfredshed, da det skete sidste år, fortæller Jan Heitmann. Han havde endda gerne set, at priserne blev sat endnu mere ned. 

quote Jeg er blevet kontaktet af busselskaber, som har booket ture til øen. Selvfølgelig uden bus. Det gør jo, at sæsonen lige bliver det længere.

Jan Heitmann, beboerformand og ejer af Thunø Kro

Billigere billetter giver flere turister og dermed liv til byens forretningsliv. Jan Heitmann ejer selv Thunø Kro og kunne sidste år se, hvordan det gav flere kunder i biksen. Med udsigt til prisfald igen har da også allerede fået flere henvendelser:

- Jeg er blevet kontaktet af busselskaber, som har booket ture til øen. Selvfølgelig uden bus. Det gør jo, at sæsonen lige bliver det længere, siger han. 

For folk med trang til en ø-tur er det også muligt at spare penge på en tur til eksempelvis Samsø, Endelave og Anholt. 

VIDEO: Også på Samsø var glæden stor, da priserne på færgebilletter blev sænket første gang i efteråret 2016.
60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste