TDC-nedbrud skaber utryghed

Beboere på Tunø føler sig utrygge efter TDC-nedbrud

Arkivfoto.

Siden fredag eftermiddag har beboerne på Tunø ikke kunnet bruge deres fastnettelefoner.

Det skyldes, at TDC har et nedbrud på øen, som formentlig først er repareret i løbet af søndag eller mandag.

- Vi kan ikke bruge fastnet, internet eller betale med dankort, siger Hanne Hangaard, der bor på Tunø og er formand for Bevar Tunø.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har beskrevet, er mobildækningen på Tunø ikke optimal, og derfor oplever beboerne på øen ofte, at de ikke kan få signal på telefonen.

Se: TDC-nedbrud på Tunø

Og da fastforbindelsen nu også er nede, skaber det utryghed for beboerne.

- Det giver en utrolig stor utryghed. Det her rammer også på samme tid som vores sygeplejerske er på ferie, og der er ikke en afløser på øen. Hvis der sker noget med nogen herovre, eller hvis der er en, som bliver syg, så kan vi ikke være sikre på at kunne ringe efter hjælp, da fastnetforbindelse ikke duer, siger Hanne Hangaard.

Hun fortsætter:

- De ældre, som jeg har snakket med, er utrygge, da de ikke kan ringe efter hjælp. Det her drejer sig ikke om, at vi ikke har tv og internet, det handler om, at vi ikke kan ringe efter hjælp, hvis der sker noget.

Se: Tunø i oprør

Hanne Hangaard er født og opvokset på øen, og hun har boet der i 30 år afbrudt af nogle afstikkere, men hun er ved at have fået nok, og derfor overvejer hun at flytte.

- Det er ikke holdtbart for os. På det seneste er det sket nogle gange, at der er nedbrud og fastnettelefonerne ikke virker. Vi har stort set alle en fastnettelefon, fordi mobilforbindelsen er så dårlig. Min mand er hjertepatient, og det skaber utryghed, at vi ikke kan være sikre på at ringe efter hjælp, så derfor overvejer vi nu, om vi skal flytte fra øen, siger Hanne Hangaard.

TDC oplyser til TV 2 ØSTJYLLAND, at de forventer at sende en tekniker til Tunø enten søndag eller mandag, men det er ikke godt nok, mener Hanne Hangaard.

- Fastnetforbindelse har været nede siden fredag klokken 13, og det er uholdbart, at der skal gå så lang tid, siger hun.