Sønner opkaldt efter traktormærker: Ikke værre end blomsternavne

Familien Ellesøe fra Torrild ved Odder har tre sønner, der alle begynder med c, og navnene er opkaldt efter traktorer

Familien Ellesøes tre sønner er opkaldt efter traktormærker, som Case der ses i en udgave her. Foto: Jean-Francois Monier - Scanpix / Privat

Case, Class og Cormick. Det er alle traktormærker, og så er det også navnene på Camilla Ellesøes tre sønner. De er nemlig opkaldt efter traktorer, og det synes moren faktisk er ganske sjovt og originalt.

I går kunne vi fortælle historien om de tre Silkeborg-søstre Mette, Camilla og Line, hvis efternavne er opkaldt efter bilerne Mercedes, Carrera og Lotus. Det inspirerede Camilla Ellesøe til at byde ind med sine sønners navne.

Læs også Tre søstre er opkaldt efter deres fars yndlingsbiler

- Min mand Christoffer og jeg har begge navne, der begynder med c, så det skulle være børn også have. Og da vi begge arbejder inden for landbruget, kom vi på ideen med traktormærkerne, siger Camilla Ellesøe til TV2 ØSTJYLLAND.

Så da deres første dreng blev født for fem år siden, kom navnet Case op.

Har almindelige mellemnavne

- Vi måtte dog søge om tilladelse til at kalde vores søn det navn, men den fik vi. Og så var vi i gang. Vores anden søn, der nu er to år, hedder Claas også efter en traktor, og vores otte måneder gamle hedder så altså Cormick, fortæller Camilla Ellesøe.

De to ældste ved godt, hvad deres navn betyder, og hvordan mærkerne og traktorer ser ud. De synes kun, at det er sjovt.

Læs også Ny traktorrobot gør livet lettere for landmanden

Men er det ikke synd at opkalde sine børn efter traktormærker?

- Jeg synes ikke, at det er værre end så meget andet – de er ikke værre end blomsternavne, så jeg har det fint med navnene. Mange griner, når de hører dem, men kan også godt se ideen bag det, siger Camilla Ellesøe.

Udover de utraditionelle fornavne har de tre drenge også mere almindelige mellemnavne. De hedder nemlig også Christian, Christoff og Constantin.

Her kan du tjekke, om et bestemt navn er godkendt som fornavn i Danmark.

Regler for fornavne

- Du må have ét eller flere fornavne. Der er i princippet ikke nogen begrænsning på antallet af fornavne, men der findes regler for, hvad du må hedde eller kalde dit barn.
- Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
- Du kan finde lister over godkendte fornavne på Ankestyrelsens hjemmeside.
- Hvis du ønsker et navn, som ikke står på listen, skal du i en ansøgning om navngivelse/navneændring begunde din tilknytning til navnet. Hvis navnet bliver godkendt, skrives det på listen over godkendte fornavne og kan bruges frit af alle.  
- Har du spørgsmål i forbindelse med navngivelse/navneændring, kan du kontakte din lokale præst eller kordegn. Find din lokale præst eller kordegn på sogneportalen.

Kilde: Borger.dk