Skolereform: Lærere oftere syge

Sygefraværet blandt lærerne er steget markant i de fleste østjyske kommuner

I mange østjyske kommuner er sygefraværet blandt lærerne steget voldsomt, efter at den omdiskuterede skolereform trådte i kraft for et år siden.

I Odder er lærerne på et år blevet 38 pct. mere syge i forhold til et år tidligere.

Situationen er den samme en række andre steder i Østjylland. I store kommuner som Silkeborg og Randers er fraværet steget med henholdsvis 36 og 24 pct.

Skolereformen betyder, at lærerne skal være længere tid på skolerne end tidligere. Til gengæld skal de også forberede sig til undervisningen på skolen i modsætning tidligere, hvor forberedelsen oftest foregik derhjemme.

Skoleleder på Parkvejens Skole i Odder Dan Gjerrild Søgaard erkender, at en del af skolens lærere føler sig pressede, fordi de ikke har tid nok til at forberede sig så godt, som de gerne vil.

- De har været mere pressede på grund af skolereformen. Det er der ingen tvivl om. Det er svært at udnytte alle de huller, der opstår i løbet af en dag, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Her er fraværet steget mest

Ligesom på de øvrige skoler i Odder Kommune er fraværet på Parkvejens Skole steget i forhold til tidligere. Ifølge skoleleder Dan Gjerrild Søgaard går det dog den rigtige vej. Der bliver igen længere og længere mellem sygemeldingerne.

Hos Odder Kommune hæfter direktør for Børn, Unge og Kultur Karsten Poulsen sig ved, at det især er enkelte langtidssygemeldinger, der trækker det gennemsnitlige sygefravær op.

- Omkring stigningen i 2014 kan vi se, at det primært er noget langtidsfravær, der har været - og at det er af helbredsårsager. Vi kan ikke se en sammenhæng mellem de ændrede arbejdstidsbestemmelser og denne her stigning i langtidssygefraværet, siger Karsten Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

politibil

Politistation får flere betjente

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Dagens mest læste