Skoleelever laver sex-app

App skal skabe overblik over seksualundervisningsmateriale

Med en halv million kroner på lommen er en gruppe skoleelever og en række nøglepersoner i sundhedsplejen og på skolerne i Odder Kommune lige nu ved at udvikle en noget speciel app.

Opgaven er, at app'en skal give overblik over hvilke seksualundervisningsmaterialer der findes til folkeskoleelever.

Projektetet hedder 'Selvværd, Sex og Sundhed på Skoleskemaet', og pengene er bevilget af satspuljemidlerne.

- I Odder har vi valgt at lave en app, fordi den på en overskuelig måde kan give overblik over de mange gode materialer, der findes til undervisning i folkeskolen. Det betyder, at vi har én indgang til alt materialet på området. Vi har samtidig en lokal vinkel på det, hvor nøglepersoner fra hver skole er med til at lave lokalt indhold til app'en, siger projektleder Vibeke Juhl Nielsen fra Vestermarkskolen i Odder.

Projektet går ud på at løfte seksualundervisningen i grundskolen i et i samarbejde mellem skoler og sundhedsplejen.

- App'en bliver til et stykke værktøj, som vi kommer til at benytte i skolerne og sundhedsplejen. Men den skal samtidig fungere som inspiration for andre kommuner. En vigtig læring ved dette projekt er også, at når vi først har lært at lave denne App, så kan vi i princippet lave alle de App's vi ønsker fremover, siger Rikke Thonbo, der er IT-konsulent.

Udarbejdelsen af App'en foregår i denne uge på en Workshop i VitaPark, hvor elever med særlige kreative it-kundskaber sammen med IT-folk udvikler app'en.

App'en sendes til godkendelse hos Apple i morgen og forventes at kunne hentes i App Store om to uger.